Home Tepelcorrectie
Sitemap

Tepelhofverkleining

Een té groot tepelhof kan op verschillende manieren verkleind worden.  Een gemiddeld tepelhof heeft een diameter van ongeveer 4,5 cm.

Een chirurgische correctie van een vergroot tepelhof wordt uitgevoerd door het verwijderen van de gepigmenteerde huid rond de tepel of rond het tepelhof. Dit kan door een kleine insnijding rond de buitenkant van het tepelhof of rond de tepel. Hierdoor kan men een klein littekentje hebben rond het tepelhof.

Een tepelhofverkleining kan perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. De borstklier en de melkgangetjes blijven hier onaangeroerd waardoor u na deze ingreep nog kan borstvoeding kan geven.

Tepelverkleining

Te ver vooruit stekende tepels kunnen chirurgisch verkleind worden. Een tepelverkleining gebeurt onder lokale verdoving en laat geen littekentjes na. Borstvoeding blijft mogelijk, de melkgangetjes blijven intact.

Te grote tepels kunnen eveneens verkleind worden. Hierbij gaat meestal wel een deel van de melkgangetjes verloren. Indien u achteraf nog borstvoeding wenst te geven, dient u dit aan de plastisch chirurg mee te delen. Soms kan hij/zij dan voor een andere methode kiezen welke een minder spectaculaire tepelverkleining biedt maar waarbij de melkgangetjes wel bewaard blijven.

Ingetrokken tepels

Er bestaan verschillende vormen van ingetrokken tepels:
Een tepel kan ‘slecht aangelegd’ zijn. Deze vorm van ingetrokken tepel bestaat vanaf de puberteit. Deze vorm is dan ook het moeilijkste te behandelen. Hierbij moet een litteken door de tepel worden gemaakt om de melkgangetjes door te nemen. Deze trekken de tepel immers naar binnen. Borstvoeding is hier dan ook niet meer mogelijk na de ingreep. Deze ingreep gebeurt onder lokale verdoving en kan soms gedurende enkele weken korstvorming veroorzaken.

Een normaal gevormde tepel kan soms ook naar binnen trekken. De tepel is verder wel normaal gevormd. Dit kan als esthetisch zeer onaangenaam ervaren worden. Als de tepel normaal is aangelegd kan dit op een eenvoudige manier chirurgisch gecorrigeerd worden. Een ingetrokken tepel kan onder plaatselijke verdoving gecorrigeerd worden en laat geen littekentjes na. Borstvoeding blijft hierna wel mogelijk en de melkgangetjes blijven intact.

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]