Home Facelift
Sitemap

Waarom Facelift?

Naarmate men ouder wordt, treden er gelaatsveranderingen op. De spankracht van de gelaatshuid gaat verminderen. De continue samentrekking van de gelaat – en halsspieren leidt tot verdieping van bestaande plooien en het ontstaan van nieuwe rimpels en plooien. Tenslotte leidt zwaartekracht tot een verzakking van huid en het onderliggend vetweefsel. Erfelijke factoren en leefgewoonten (bv. roken) spelen hierbij een rol.

Het gevolg van deze effecten is duidelijk zichtbaar: toename van fijne rimpels en/of toename van de diepte van reeds bestaande rimpels. Hierbij kun je denken aan fronsrimpels, verdieping van de plooi op de neus-mond overgang of verdieping van plooien rond de mond naar de kaaklijn. Daarnaast kan ook een verstoring van de kaaklijn ontstaan door het uitzakken van wangvet (hamsterwang). Tenslotte wordt de halslijn verstoord door plooivorming.

Inspuitingen met injectables (het opvullen van rimpels of het plaatselijk verminderen van overmatige spiersamentrekkingen), microdermabrasie-behandeling (polijsten van de huid) of het toepassen van peelings (het verwijderen van een oppervlakkig laagje van de huid) zijn behandelingen voor de beginstadia van dit proces. Dit zijn behandelingen die het effect van ouderdom maskeren; doch niets veranderen aan de oorzaak. Soms kun je hiermee een facelift uitstellen.

De facelift maskeert niet alleen de effecten van ouder worden; maar is tevens een oorzakelijke behandeling. Hierdoor is de facelift de meest doeltreffend methode. De verslapte huid wordt gecorrigeerd door het overschot weg te halen, waardoor de huid strakker wordt.

De verzakking van weefsels wordt gecorrigeerd door het verzakte vetweefsel omhoog te brengen (te liften) naar de plek waar dit oorspronkelijk gelegen was. Het hierdoor bereikte effect is dat u er aanzienlijk jeugdiger en frisser uitziet. Uiteraard moet gezegd worden dat een facelift niet in staat is u eeuwige jeugd te schenken, want het verouderingsproces kan niet stop gezet worden.

Deskundigheid en het gevoel voor esthetiek van de plastische chirurg zijn belangrijk om het gewenste resultaat te bereiken. Daarom bent u bij Kliniek BeauCare aan het goede adres. De ervaren hand van onze plastische chirurg zal precies zoveel huid wegnemen, zodat men een duidelijk jeugdiger en frisser uiterlijk heeft zonder dat daarbij opvalt dat er een operatie heeft plaatsgevonden. De huid mag na een facelift immers niet overdreven strak staan. Om de juiste balans tussen te veel en te weinig te bekomen zijn ervaring, geduld en een goede communicatie met de patiënt onontbeerlijk. Daarom hecht het team van Kliniek BeauCare veel belang aan het geven van persoonlijk advies.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Facelift: Eerste Consultatie

Ieder individu is uniek en elke operatie is anders. Onze plastische chirurg zal met u de dingen, die u storen, bespreken. De plastische chirurg bekijkt welke zaken hem opvallen. Er wordt besproken welk type facelift het beste resultaat bij u geeft. Hierbij wordt uw gehele gelaat bekeken; van voorhoofd, oogleden, wangvet, kaaklijn naar hals. Bij esthetische ingrepen moet een harmonisch en evenwichtig resultaat bereikt worden. Een facelift kan indien nodig, gecombineerd worden met een boven- en/of onderooglidcorrectie, halsliposculpture om het overtollige vetweefsel op de hals te verwijderen of bijvoorbeeld een laserbehandeling of dermabrasiebehandeling van de bovenlip om de fijne lijntjes daar te verzachten.

Onze plastische chirurg staat er garant voor dat u zo volledig mogelijk ingelicht bent, zodat u een gefundeerde beslissing kan nemen en zal samen met u zoeken naar de meest geschikte behandeling om tot een bevredigend resultaat te komen.

Facelift: De Behandeling / Ingreep

Men heeft de keuze tussen de klassieke facelift, de MACS-lift (of mini-facelift) of een halslift.

1. Full Facelift

De full facelift gebeurt onder volledige verdoving. Bij een klassieke facelift wordt er een incisie gemaakt vanaf de haarlijn ter hoogte van de slapen, via de natuurlijke plooi voor en achter het oor naar het achterhoofd. Hierdoor kan de plastische chirurg de huid losmaken van het onderhuidse bind- en spierweefsel (SMAS). De SMAS, die veel meer gewicht heeft dan de huid zelf, bepaalt grotendeels de uitwendige zichtbare verslapping.

Door de SMAS aan te trekken in de richting van het oor en de haargrens zal de huid er veel strakker uit zien. Na het straktrekken van de SMAS wordt de hoeveelheid overtollige huid weggesneden en de huid spanningsloos gehecht. Dat laatste is belangrijk om een onzichtbaar litteken te krijgen. Afhankelijk van het gebied dat verstrakt moet worden, wordt het sneetje voor het oor verlengd tot achter het oor (voor behandeling van de hals) of naar boven tot in de haargrens (voor behandeling van de wangen, mondhoeken en neuslippen plooi).

Hechtingen worden in meerdere lagen aangebracht om de trekkracht op de huid te verdelen.

2. MACS-lift (of mini-facelift)

De MACS- (Minimal Access Cranial Suspension) of mini-lift is op dit moment een veel gevraagde ingreep, die zachter en eenvoudiger is dan de full-facelift. Het houdt in dat de doorgezakte weefsels via een minimale toegangsweg naar boven opgehangen worden; dit is een revolutionaire techniek voor gelaatsverjonging. De bedoeling is om door middel van een chirurgische interventie een harmonische en natuurlijke verjonging van de gelaatstrekken te bekomen.

De MACS-lift gebeurt onder plaatselijke verdoving, meestal in combinatie met een licht sedatief (kalmerend) middel. Zo wordt de behandeling op een rustige en aangename manier ervaren. Via een beperkte insnede aan de voorzijde van de oorschelp worden de doorgezakte weefsels met een speciale inwendige draad opgenomen en terug naar boven toe bevestigd. Na controle op bloeding, snijdt de plastische chirurg een kleine hoeveelheid overtollige huid weg en vervolgens wordt de wonde gehecht.

Meestal wordt onder de huid een afvoerbuisje aangebracht, dat nasijpelend bloed naar het verband zal geleiden. Op dezelfde manier wordt daarna de andere zijde behandeld. Het gevolg is het herstel van een mooi afgelijnde onderkaak, een strakkere hals en verstrijking van de plooien naast de neus (de “nasio-labiale” plooien).

3. Hals-lift

Halslift gebeurt onder volledige verdoving. Hier wordt de incisie gemaakt tot achter het oor en in de nekhaarlijn om een maximaal resultaat van de halshuid te verkrijgen. Soms wordt ook een sneetje gemaakt onder de kin om het onderhuidse vetweefsel te verwijderen en het onderhuidse bind – en spierweefsel strakker te hechten.

Facelift: Na de behandeling

De facelift wordt afgerond met een reiniging van het gelaat en het aanbrengen van een bandage, die u gedurende 24 uur moet aanhouden. Achteraf krijgt u gedurende minimum een week een stretchverband aangemeten. Er worden ook twee drains aangebracht om wondvocht op te vangen en worden meestal de dag na de ingreep verwijderd. Na 10 à 14 dagen worden de hechtingen verwijderd, dit kan zowel bij uw huisarts als bij Kliniek BeauCare.

Facelift: Resultaat

Na 2 à 3 weken is het resultaat van de facelift duidelijk zichtbaar, maar is het genezingsproces nog niet volledig ten einde. Men moet minstens rekenen op 2 à 3 maanden voor een definitief resultaat.

Bij een facelift wordt de huid weer glad en strak gemaakt, maar de rimpels in uw gezicht, die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u lacht en praat, zullen hierdoor niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook de fijne rimpels rond uw mond en oogleden zullen door deze operatie niet geheel verdwijnen. Hiervoor moeten er aanvullende behandelingen ondergaan worden. U kan dit bespreken met de plastische chirurg en vragen wat voor u de beste oplossing is. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van uw huid niet door een facelift gestopt wordt. Na de facelift zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan.

Een facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere esthetische ingreep. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden. Soms kan een gezichtszenuw tijdelijk uitgeschakeld zijn en aanleiding geven tot tijdelijke verlammingsverschijnselen (bv. een hangende mondhoek of het niet geheel kunnen sluiten van een ooglid). Gelukkig komen deze ernstige complicaties bijna nooit voor. Ook kunnen er na een facelift wat plekjes met vochtophoping of wat stuggere plekjes op het gezicht ontstaan. Deze gaan vanzelf weer weg, maar u kan ze ook laten behandelen door een schoonheidsspecialiste.

Met dit overzicht willen wij u een eerste beschouwing geven over een facelift. Wij hopen u binnenkort persoonlijk te mogen ontmoeten om u met persoonsgericht advies van dienst te zijn.

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]