Ingrepen   Borstimplantaten

Een borstimplantaat of borstprothese is in principe gewoon een zakje gevuld met een bepaalde substantie. Het implantaat heeft echter al een lange geschiedenis achter de rug. Hierdoor is de levensduur van de borstimplantaten verlengd en het aantal eventuele complicaties sterk verminderd. Wetenschappelijk onderzoek heeft ondertussen ook aangetoond dat er geen enkel verband is tussen borstimplantaten en borstkanker en andere ziektes.

De meest bekende borstimplantaten zijn ongetwijfeld de siliconen prothesen gevuld met siliconengel.

Soorten borstimplantaten

Het aanbod aan borstimplantaten is groot. Ze kunnen verschillen qua vulling, vorm, maat, profiel en oppervlak en uiteraard ook qua kwaliteit. Goede informatie over de soorten borstimplantaten is dus onontbeerlijk.

Alle implantaten hebben een siliconen omhulsel, maar kunnen verschillend opgevuld worden. Wat de vulling betreft, onderscheiden we hoofdzakelijk de fysiologische zoutoplossing, de vloeibare siliconen prothesen, de prothesen met cohesieve siliconengel en de monobloc prothese gevuld met hydrogel. Daarnaast zijn er druppelvormige en ronde prothesen, met een glad of een ruw oppervlak.

De maat van de borstimplantaten tenslotte wordt uitgedrukt in gram en dus niet in cups, vermits deze laatste immers zeer subjectief zijn. Al deze mogelijkheden worden uitgebreid met uw plastisch chirurg besproken. Zelf gebruiken wij uiteraard enkel 100% veilige, medisch goedgekeurde, hoogkwalitatieve borstimplantaten.

Borstimplantaten & kapselvorming

Borstimplantaten worden zeer snel als iets van zichzelf ervaren. Dit belet evenwel niet dat het menselijk lichaam kapselvorming ontwikkeld als reactie op die vreemde voorwerpen. Met sommige borstimplantaten loopt u echter slechts een miniem risico op kapselvorming. Opnieuw een reden om u goed te laten informeren over de soorten prothesen.

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Bekijk hier de foto’s van borstimplantaten