Ingrepen Borstimplantaten
Sitemap

Een borstimplantaat of borstprothese is in principe gewoon een zakje gevuld met een bepaalde substantie. Het implantaat heeft echter al een lange geschiedenis achter de rug. Hierdoor is de levensduur van de borstimplantaten verlengd en het aantal eventuele complicaties sterk verminderd.

De meest bekende borstimplantaten zijn ongetwijfeld de siliconen prothesen gevuld met siliconengel.

Soorten borstimplantaten

Het aanbod aan borstimplantaten is groot. Ze kunnen verschillen qua vulling, vorm, maat, profiel en oppervlak en uiteraard ook qua kwaliteit. Goede informatie over de soorten borstimplantaten is dus onontbeerlijk.

Alle implantaten hebben een siliconen omhulsel, maar kunnen verschillend opgevuld worden. Wat de vulling betreft, onderscheiden we hoofdzakelijk de fysiologische zoutoplossing, de vloeibare siliconen prothesen, de prothesen met cohesieve siliconengel en de monobloc prothese gevuld met hydrogel. Daarnaast zijn er druppelvormige en ronde prothesen, met een glad of een ruw oppervlak. De prothesen met cohesieve siliconengel worden het meest aanbevolen door ons team van chirurgen.

The BeauCare quality
  • Garantie Kliniek BeauCare Treatment Abroad
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

De maat van de borstimplantaten tenslotte wordt uitgedrukt in gram en dus niet in cups, vermits deze laatste immers zeer subjectief zijn. Al deze mogelijkheden worden uitgebreid met uw plastisch chirurg besproken. Zelf gebruiken wij uiteraard enkel 100% veilige, medisch goedgekeurde, hoogkwalitatieve borstimplantaten. Na de operatie krijgt u een kaartje van de prothesen die geplaatst werden.

Borstimplantaten vervangen – Prothesewissel – prijs prothesewissel

Wanneer dienen borstprothesen te worden vervangen?

Op deze vraag is er tot hiertoe geen duidelijk antwoord. Voor de oudere borstprothesen wordt aangeraden om ze na 10 jaar te vervangen. Wellicht zijn borstprothesen nog intact, maar dienen ze best te worden vervangen omdat de elasticiteit van uw huid afgenomen is, door het ouder worden.

10 jaar waarborg op nieuwe borstimplantaten

Tegenwoordig geven de fabrikanten vaak 10 garantie op hun borstimplantaten.
Voor de huidige borstprothesen raden wij dan ook aan om de prothesen na 10 jaar te laten checken door middel van een echografie. Echografie of MRI zijn de meest aangewezen onderzoeken om de staat van uw borstimplantaten te controleren.

Prijs voor een prothesewissel

Onze prijs voor het vervangen van de prothesen bedraagt 600 euro meer dan een initiële borstvergroting, omdat deze ingreep ingewikkelder is. U kan steeds Kliniek BeauCare contacteren om uw prothesewissel te bespreken.

Borstimplantaten & kapselvorming

Borstimplantaten worden zeer snel als iets van zichzelf ervaren. Dit belet evenwel niet dat het menselijk lichaam kapselvorming ontwikkelt als reactie op die vreemde voorwerpen. Met sommige borstimplantaten loopt u echter slechts een miniem risico op kapselvorming na de operatie. Opnieuw een reden om u goed te laten informeren over de soorten prothesen.

Borstimplantaten: foto’s voor en na

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Bekijk hier de foto’s van borstimplantaten

Borst: Prijs

Borstvergroting Cohesieve Siliconengel gevulde prothesen met ruw oppervlak 2950
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen Meerprijs van 600
incl. BTW
Borstreductie 2590 – 3950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3100 – 3850
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5650 – 6450
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's