Home Ingrepen Borstimplantaten
Sitemap

Een borstimplantaat of borstprothese is in principe gewoon een zakje gevuld met een bepaalde substantie. Het implantaat heeft echter al een lange geschiedenis achter de rug. Hierdoor is de levensduur van de borstimplantaten verlengd en het aantal eventuele complicaties sterk verminderd.

De meest bekende borstimplantaten zijn ongetwijfeld de siliconen prothesen gevuld met siliconengel.

Soorten borstimplantaten

Het aanbod aan borstimplantaten is groot. Ze kunnen verschillen qua vulling, vorm, maat, profiel en oppervlak en uiteraard ook qua kwaliteit. Goede informatie over de soorten borstimplantaten is dus onontbeerlijk.

Alle implantaten hebben een siliconen omhulsel, maar kunnen verschillend opgevuld worden. Wat de vulling betreft, onderscheiden we hoofdzakelijk de fysiologische zoutoplossing, de vloeibare siliconen prothesen, de prothesen met cohesieve siliconengel en de monobloc prothese gevuld met hydrogel. Daarnaast zijn er druppelvormige en ronde prothesen, met een glad of een ruw oppervlak. De prothesen met cohesieve siliconengel worden het meest aanbevolen door ons team van chirurgen.

De maat van de borstimplantaten tenslotte wordt uitgedrukt in gram en dus niet in cups, vermits deze laatste immers zeer subjectief zijn. Al deze mogelijkheden worden uitgebreid met uw plastisch chirurg besproken. Zelf gebruiken wij uiteraard enkel 100% veilige, medisch goedgekeurde, hoogkwalitatieve borstimplantaten. Na de operatie krijgt u een kaartje van de prothesen die geplaatst werden.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Borstimplantaten vervangen – Prothesewissel

Wanneer dienen borstprothesen te worden vervangen?

Op deze vraag is er tot hiertoe geen duidelijk antwoord. Voor de oudere borstprothesen wordt aangeraden om ze na 10 jaar te vervangen.

Voor oudere borstimplantaten wordt aangeraden om ze na verloop van 10 jaar te vervangen.

Het is mogelijk dat uw borstprothesen na 10 jaar nog intact zijn, maar omdat de kwaliteit van de prothese na verloop van tijd afneemt, wordt aangeraden om de prothesen te vervangen.

Momenteel geven fabrikanten 10 jaar garantie op de borstimplantaten. Wat betreft de recentere borstprothesen, raden we aan om deze na 10 jaar te laten checken door middel van echografie.

Zowel echografie als MRI zijn aangewezen onderzoeken om de staat van je borstimplantaten te checken.

10 jaar waarborg op nieuwe borstimplantaten

Tegenwoordig geven de fabrikanten vaak 10 garantie op hun borstimplantaten.
Voor de huidige borstprothesen raden wij dan ook aan om de prothesen na 10 jaar te laten checken door middel van een echografie. Echografie of MRI zijn de meest aangewezen onderzoeken om de staat van uw borstimplantaten te controleren.

Wat is de Prijs voor een prothesewissel?

Er wordt geen meerprijs aangerekend voor het verwijderen van de oude borstimplantaten. Een prothesewissel wordt aan dezelfde prijs uitgevoerd dan een initiële borstvergroting. U kan steeds Kliniek BeauCare contacteren om uw prothesewissel te bespreken.

Positie implantaat

Wat betreft de positie van de borstimplantaten bij een prothesewissel kunnen we het volgende stellen: werd de borstprothese initieel onder de borstspier geplaatst, dan zal ook bij de tweede ingreep de borstprothese onder de spier geplaatst worden; werd de borstprothese bij de eerste ingreep boven de spier geplaatst, dan zal bij de prothesewissel de prothese ook boven de spier geplaatst worden.

Maat borstimplantaat

Bij vervanging van borstprothesen is het eenvoudig om ongeveer dezelfde maat aan te houden.

Het plaatsen van véél grotere prothesen zal opnieuw veel pijn veroorzaken na de ingreep.
Het overgaan naar veel kleinere borstprothesen is dan weer moeilijk omdat de ‘pocket’ die werd gemaakt voor de initiële prothese moet worden verkleind.

Incisie

De incisie bij een borstherimplant is preferentieel in de borstplooi, omdat dit de eenvoudigste toegangsweg biedt.

Borstimplantaten & kapselvorming

Borstimplantaten worden zeer snel als iets van zichzelf ervaren. Dit belet evenwel niet dat het menselijk lichaam kapselvorming ontwikkelt als reactie op die vreemde voorwerpen. Met sommige borstimplantaten loopt u echter slechts een miniem risico op kapselvorming na de operatie. Opnieuw een reden om u goed te laten informeren over de soorten prothesen.

Borstimplantaten: foto’s voor en na

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Bekijk hier de foto’s van borstimplantaten

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]