Home Ingrepen Liposculptuur en vibro liposculptuur
Sitemap

Technieken liposuctie

In de esthetische of plastische chirurgie bestaan heel wat technieken en ook verschillende termen voor liposuctie of liposculptuur.

Vroeger gebruikte men de term liposuctie voor het wegzuigen van vet. Daar deze term vrij brut is, werd er overgegaan naar een modernere benaming, zijnde liposculptuur of liposculpture. Deze drie termen wijzen op hetzelfde en worden dan ook vaak door elkaar gebruikt.

Liposuctie betekent letterlijk vet wegzuigen, terwijl liposculptuur verwijst naar het modelleren van het lichaam, door het wegnemen van lokale vetophopingen.

Laat ons duidelijk stellen dat de vibro-liposculptuur de meest performante methode is op dit moment.

Daarnaast bestaan er nog heel wat andere technieken, die naar ons inziens minder efficiënt en minder veilig zijn. Hierbij een lijstje van de overige technieken: klassieke liposuctie, liposculptuur, vaser liposculptuur, smart lipo, lipolyse, ultrashape, coolsculpting, laser liposuctie, cryolipolyse.

Vibro liposculptuur

De plastisch chirurgen bij Kliniek BeauCare kiezen voor vibro-liposculptuur. Deze techniek vervangt de vroegere liposuctie. Door middel van een vibrerende canule wordt het overtollig vetweefsel verwijderd. Deze techniek is heel verfijnd, waardoor u minder risico loopt op schade van het omliggende weefsel, bloedvaten en zenuwen.

Doordat er heel nauwkeurig kan gewerkt worden met de canule is er ook een kortere hersteltijd. Er zal minder blauwverkleuring en zwelling optreden in vergelijking met de klassieke liposuctie.

De vibro-liposculptuur heeft tevens een liftend effect op de behandelde huid: het collageen wordt gestimuleerd, hetgeen de huid doet opspannen.

Vooraleer men start met het verwijderen van vet wordt er in het lichaam een zoutwateroplossing geïnjecteerd, die ervoor zorgt dat de vetcellen losgemaakt worden. Na een korte inwerktijd wordt er dan gestart met het verwijderen van de vetcellen.

Niet toegepaste liposculptuur technieken

De hieronder omschreven technieken worden niet uitgevoerd door onze plastisch chirurgen, omdat wij ervan overtuigd zijn dat de vibro-liposculptuur één van de beste, veiligste en meest verfijnde techniek is om uw figuur te modelleren.

  • Vaser-liposuctie: mits gebruik van geluidsgolven wordt overtollig vet kapot gemaakt, waarna het vet wordt verwijderd. Deze techniek kan echter maar op een beperkt deel van het lichaam uitgevoerd worden.
  • Lipolaser of smart lipo: een liposuctie met laser is een behandeling waarbij gebruikt wordt gemaakt van laserlicht om vet weg te smelten. Ook hier is het toepassingsgebied erg beperkt.
  • Coolsculpting: dit is een niet-operatieve behandeling dit vetophopingen aanpakt mits bevriezing.
  • Ultrashape: mits ultrasone geluidsgolven wordt het vet afgebroken.

Liposculptuur: de ingreep

Liposculptuur is de geavanceerde versie van de liposuctie. Tegenwoordig worden beide termen vaak synoniem gebruikt. In principe is een liposculptuur echter een veel preciezere en dus efficiëntere methode om vet te verwijderen.

Bij een liposculptuur wordt een verdovende en bloedstelpende oplossing ingespoten. Hierdoor zwelt het vet op, worden de vetcellen week en kunnen ze makkelijk weggezogen worden d.m.v. zeer fijne naalden (tumescente liposculptuur). Op die manier kan zowel diep als oppervlakkig vet worden verwijderd. Soms wordt de ultrasone liposculptuur (met geluidsgolven) of de vibro liposculptuur (met mechanische trilling) techniek toegepast.

Om het lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op de vibroliposculptuur, wordt vooraf een lymfedrainage aangeraden. Dit is een massage die zorgt voor de activering van de vochtcirculatie. Een vibro liposculptuur kan onder slaapverdoving of algemene anesthesie plaatsvinden en neemt afhankelijk van het aantal te behandelen plaatsen 2 tot 3 uur in beslag.

Liposculptuur / liposuctie is een figuurcorrigerende methode en is geen vermageringsbehandeling. Het resultaat is niet te meten in aantal verloren kilo’s maar in aantal minder centimeters omtrek.

Indien je zwaarlijvig bent zal onze arts je aanraden om eerst een dieet te volgen alvorens tot een ingreep te kunnen overgaan. Moeilijke zones waarbij het vet niet verdwijnt mits dieet kunnen nadien door een liposculptuur behandeling worden aangepakt. Patiënten die reeds enig resultaat bekomen hebben, zullen nadien meer gemotiveerd zijn om het resultaat te optimaliseren. Vaak verliezen zwaarlijvige mensen op deze manier wel gewicht.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Er bestaat geen leeftijdsbeperking om te kunnen overgaan tot het laten uitvoeren van een liposculptuur. Enkel een te slappe huid kan een tegenindicatie zijn voor een liposculptuur. Desgevallend kan het resultaat teleurstellend zijn omdat de huid te weinig samentrekt na de ingreep.

Liposcuptuur: de zones te behandelen

 

1. Hals / dubbele kin
2. Borsten
3. Bovenarmen
4. Maag
5. Onderbuik
6. Heupen
7. Deel tussen onderbuik en heupen
8. Pubis
9. Rijbroek
10. Binnenkant dijen (bovenste deel)
11. Voorkant dijen
12. Binnenkant dijen (onderste deel)
13. Voorkant knieën
14. Binnenkant knieën
15. Nek
16. Schouderbladen
17. Rugrollen onder de beha
18. Taillerollen
19. Onderkant rug
20. Boven de stuit
21. Billen
22. Bilplooien
23. Achterkant dijen

Liposculptuur: foto’s voor en na

Liposculptuur

Liposculptuur

Liposculptuur

Liposculptuur

Bekijk hier de foto’s van liposculptuur

Liposculptuur: Prijs

Liposculptuur hals en kaakcontour 2450
incl. BTW
1 zone (beide zijden) 1950
incl. BTW
2 zones (beide zijden) 2250-2450
incl. BTW
3 zones (beide zijden) 2450-2950
incl. BTW
4 zones (beide zijden) 2950 - 3450
incl. BTW
5 zones (beide zijden) 3450 - 3900
incl. BTW
Retouche liposculptuur 1250
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]