Home Botuline toxine injecties tegen overmatig zweten (hyperhidrosis)
Sitemap

Verspreid over je huid vind je zweetkliertjes die zweet produceren. De zweetproductie zorgt mee voor de temperatuurregeling van je lichaam. Wordt de temperatuur te hoog, dan ga je zweten. Dan verdamp je water, zodat je huid afkoelt en je temperatuur daalt.

Bij overmatig zweten of hyperhidrosis is er een overproductie van zweet, zonder dat dit nodig is voor je temperatuurregeling. Produceer je meer dan 10 gram zweet in één oksel op 5 minuten, dan wordt dit aanzien als overmatig zweten.

Het probleem van overmatig zweten in handpalmen, voetzolen en oksels doet zich vaak reeds voor vanaf je kindertijd. Hyperhidrosis kan ook pas op latere leeftijd zich manifesteren, vaak met onderliggende aandoeningen als oorzaak, zoals diabetes, slaapapneu of een te snel werkende schildklier.

Hyperhidrosis treft bijna één persoon op honderd. Het is een fenomeen dat meestal als erg onaangenaam wordt ervaren.

Uiteraard kan je zelf enkele maatregelen treffen om je zweetprobleem aan te pakken, denk maar aan het dragen van katoenen kledij, regelmatig verschonen van kledij, gebruik van sprays of gels en je regelmatig wassen.

Indien deze middeltjes niet helpen, dan kan een behandeling met injecties van Botox® een vrij eenvoudige oplossing voor dit ongemak bieden.

Bij deze interventie wordt een kleine dosis Botox® (botuline toxine) in de oksels gespoten. Botuline toxine is een eiwit dat ervoor zorgt dat je zweetklieren minder vocht aanmaken. Je zal reeds na één tot drie dagen verbetering merken.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het zweten één week na de injectie met Botox® reeds met 87% afneemt. Het resultaat is optimaal na twee weken en houdt gemiddeld zes tot negen maanden aan. Na deze periode kan de behandeling met Botox® herhaald worden.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Behandeling voor overmatig zweten, oksels (hyperhidrose): Prijs

100 eenheden Botuline Toxine 550
incl. BTW

Een afspraak maken bij Kliniek BeauCare in Brussel voor Botox® injecties

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]