Home Ingrepen Behandeling van rimpels in het gelaat door injecties met botuline toxine
Sitemap

Botox® injecties tegen rimpels in het gelaat zijn uiterst geschikt voor de volgende zones : kraaienpootjes, frons- en voorhoofdsrimpels. Het effect van de inspuitingen met botuline toxine zijn na 3 tot 5 dagen merkbaar en houdt 3 à 6 maanden aan.

Uw Botox® injectie binnen de 30 minuten

Injecties met botuline toxine en/of hyaluronzuur duren op zich ongeveer een kwartier. Om u nog sneller te kunnen helpen, garanderen wij u dat uw behandeling binnen de 30 minuten voltooid is.

Verloop van uw rimpelbehandeling

Je dient niet nuchter te zijn op de dag van je rimpelbehandeling. We vragen je wel om geen schmink te dragen of te ontschminken vlak voor je behandeling met botuline toxine.

Tijdens de behandeling zal de arts een kleine hoeveelheid product in bepaalde spieren inspuiten. De injecties met botuline toxine (Botox®) of spierverslapper zijn niet of nauwelijks pijnlijk, het is dus niet nodig om op voorhand verdoving aan te brengen.

Bovendien laten deze injecties geen sporen na. Net na de behandeling kunnen de injectiepunten rood zijn, maar deze roodheid verdwijnt na enkele uren. Je mag de behandelde zone maquilleren.

Uw behandeling zonder werkverlet

De eerste 4 uur na uw rimpelbehandeling is het afgeraden om intensief te sporten of te gaan liggen. Los daarvan kan je na je botuline toxine behandeling eender welke normale dagelijkse activiteit hervatten.

Je kan je bijvoorbeeld perfect laten behandelen tijdens je middagpauze en na de middag terug gaan werken.

Waarom opteren voor injecties met botuline toxine om je rimpels te behandelen?

Veelvuldig samentrekken van je gelaatsspieren en de zwaartekracht laten na verloop van jaren expressierimpels na, die ook zichtbaar blijven wanneer je gelaat ontspannen is.

Doorheen de jaren laten onze gelaatsuitdrukkingen sporen na en kunnen voorhoofdrimpels, kraaiepootjes en fronsrimpels opduiken. Deze rimpels kunnen via onderhuidse inspuitingen behandeld worden, dankzij de spierontspannende kracht van het product.

De werking van botuline toxine tegen rimpels

Botuline toxine wordt in een kleine dosis ingespoten om zo bepaalde aangezichtsspieren te verlammen. Mits een beperkte dosis kunnen gelaatsspieren heel lokaal worden verlamd, waardoor de rimpels verdwijnen.

Dankzij het ontspannend of verlammend effect van botuline toxine kan een bepaalde gelaatsspier tijdelijk niet meer samentrekken, waardoor een jeugdigere look kan bekomen worden.

Resultaten van inspuitingen met botuline toxine

Het resultaat van injecties begin je na enkele dagen te merken, maar is pas definitief na twee weken.

Meestal stopt het effect zo’n 4 à 6 maanden na de eerste behandeling. Na herhaaldelijk inspuiten van botuline toxine zal het resultaat langer zichtbaar blijven.

Aanbevolen frequentie botuline toxine injecties

Om een mooi en naturel resultaat te bekomen is het aan te raden om minstens 3 maanden tussen de verschillende injeties te laten.

Zodra je 3 behandelingen ondergaan hebt, is het vaak overbodig om nieuwe injecties te laten uitvoeren, omdat je gelaatsspieren niet meer gewoon zijn om samen te trekken, nadat ze werden verlamd.

Is botuline toxine gevaarlijk voor de gezondheid?

Aanvankelijk werd botuline toxine als gevaarlijk beschouwd. Het is van groot belang dat het product in perfect afgemeten hoeveelheden wordt ingespoten in de exacte lokatie van de spieren. Dit dient uitgevoerd te worden door een ervaren en gekwalificeerde arts.

Botox® wordt al een heel aantal jaren door artsen ingespoten om rimpels aan te pakken. Dit gebeurt uiterst voorzichtig, zonder problemen of neveneffecten.

In heel uitzonderlijke gevallen werden afhangende mondhoeken of oogleden vastgesteld. Dit effect is van voorbijgaande aard en verdwijnt na één of twee weken.

Tijdens uw consultatie bij onze arts van Kliniek BeauCare zal u de nodige uitleg krijgen over de meest gebruikte injectiemethodes : injecties met Botuline Toxine, spierverslapper of Botox® of rimpelopvuller, filler, met hyaluronzuur.

Spierontspanner (op basis van Botuline toxine) en filler rimpelvuller (op basis van hyaluronzuur): Prijs

Hyaluronzuur injectie 0,5 cc 220
incl. BTW
Hyaluronzuur injectie 1 cc 350
incl. BTW
Botuline toxine eerste zone 130
incl. BTW
Botuline toxine tweede extra zone 120
incl. BTW
Botuline toxine derde extra zone 110
incl. BTW

Een afspraak maken bij Kliniek BeauCare in Brussel voor Botox® injecties

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]