Home Ingrepen Borstverkleining of borstreductie
Sitemap

Veel vrouwen gaan letterlijk en figuurlijk gebukt onder zware of hangende borsten. Sommigen lijden aan schouder- of rugklachten en ondervinden hinder in de dagelijkse activiteiten, anderen worstelen met psychische problemen. Vaak wordt dan om esthetische of medische redenen een borstverkleining uitgevoerd.

Na gezamenlijk overleg kiest men voor een nieuwe cupmaat. Een borstreductie is een ingreep waarbij het overtollige borstvolume wordt verwijderd teneinde de klachten die een patiënte van het overgewicht ondervindt, te behandelen. De borstreductie heeft dankzij het liftend effect niet alleen kleinere, maar ook stevigere borsten tot gevolg. De borst wordt opnieuw in evenwicht gebracht met de algemene lichaamsbouw.

Een borstreductie is geen pijnlijke ingreep en heeft een belangrijke positieve invloed op de levenskwaliteit van de patiënt.

Borstverkleining: de ingreep

Het grootste verschil tussen een borstverkleining en een borstlift is het feit dat er bij een borstreductie borstweefsel weggenomen wordt en bij een borstlift dus niet.

Een borstverkleining vindt plaats onder algemene verdoving en duurt twee tot drie uur. Er worden twee incisies gemaakt; de eerste rond het tepelhof, de tweede van het tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid en het vet- en/of klierweefsel worden weggesneden. De huid, tepel en tepelhof worden herschikt.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Na de ingreep is het mogelijk om nog borstvoeding te geven.

Indien gewenst kan tijdens de borstverkleining ook een tepelcorrectie of een tepelhofverkleining uitgevoerd worden.

Soms worden bij een borstverkleining onderhuids drains (redons) aangebracht om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze fijne buisjes worden na twee à drie dagen verwijderd.
De wondjes worden gehecht met zeer fijn materiaal ten einde de littekens zoveel mogelijk te beperken. Eén tot twee weken na de borstreductie worden deze hechtingen verwijderd.

Een borstverkleining is in principe definitief. Wel wordt vrouwen die van plan zijn af te vallen, aangeraden dit voor de borstreductie te doen. Borsten die onderhevig zijn aan vermagering, vermageren namelijk mee en zakken dus uit.

Borstverkleining: foto’s voor en na

Borstverkleining

Borstverkleining

Borstverkleining

Borstverkleining

Bekijk hier meer foto’s van borstverkleining

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]