Ingrepen   Borstverkleining

Veel vrouwen gaan letterlijk en figuurlijk gebukt onder zware of hangende borsten. Sommigen lijden aan schouder- of rugklachten, anderen worstelen met psychische problemen. Vaak wordt dan om esthetische of medische redenen een borstverkleining uitgevoerd.

Na gezamenlijk overleg kiest men voor een nieuwe cupmaat. De borstreductie heeft dankzij het liftend effect niet alleen kleinere, maar ook stevigere borsten tot gevolg.

Borstverkleining: de ingreep

Het grootste verschil tussen een borstverkleining en een borstlift is het feit dat er bij een borstreductie borstweefsel weggenomen wordt en bij een borstlift dus niet.

Een borstverkleining vindt plaats onder algemene verdoving en duurt twee tot drie uur. Er worden twee incisies gemaakt; de eerste rond de tepelhof, de tweede van de tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid en het vet- en/of klierweefsel worden weggesneden. De huid, tepel en tepelhof worden herschikt.

Indien gewenst kan tijdens de borstverkleining ook een tepelcorrectie of een tepelhofverkleining uitgevoerd worden.

Soms worden bij een borstverkleining onderhuids drains aangebracht om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze fijne buisjes worden na twee à drie dagen verwijderd.
De wondjes worden gehecht met zeer fijn materiaal ten einde de littekens zoveel mogelijk te beperken. Eén tot twee weken na de borstreductie worden deze hechtingen verwijderd.

Een borstverkleining is in principe definitief. Wel wordt vrouwen die van plan zijn af te vallen aangeraden dit voor de borstreductie te doen. Borsten die onderhevig zijn aan vermagering, vermageren namelijk mee en zakken dus uit.

Borstverkleining

Borstverkleining

Borstverkleining

Borstverkleining

Bekijk hier meer foto’s van borstverkleining