Home Ingrepen Borstcorrectie
Sitemap

Borstcorrectie: postoperatieve zorgen

De borstcorrectie duurt ongeveer één uur en vindt plaats onder volledige verdoving. U kunt diezelfde dag nog naar huis. Laat u op de dag van de ingreep begeleiden. Een weekje verlof nemen is geen overbodige luxe om te herstellen.

De eerste dagen na de borstcorrectie – zeker bij submusculaire plaatsing – voelen de borsten soms pijnlijk en gespannen aan. De plastisch chirurg schrijft u dan ook de nodige pijnstillers voor. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en dik worden.

Uitwendige hechtingen worden twee weken na de borstcorrectie verwijderd. Vanaf dan mogen de littekens voorzichtig gemasseerd worden met een hydraterende crème. Dit kan het genezingsproces versnellen.

De eerste zes weken na de borstcorrectie moet er dag en nacht een speciale steun-BH gedragen worden. Deze wordt vlak na de ingreep aangemeten, ondersteunt de borsten en gaat de zwelling tegen.

Bij ronde borstprotheses mag de BH na twee dagen dagelijks even uitgedaan worden om de BH te wassen of een douche te nemen. Bij anatomische implantaten kan dit pas na zeven dagen. Enkel zo kan een optimale positionering van de borstprothese gegarandeerd worden.

De wond geen rust geven kan leiden geven tot verplaatsing van de prothese.Tot zes weken na de borstcorrectie kunnen sporten, hoog reiken en zware inspanningen best vermeden worden. Voor sporten waarbij de borstspier intensief gebruikt wordt, is het aangeraden om twee maanden te wachten. Ook slapen op de buik wordt de eerste weken afgeraden.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Na ongeveer één week kunnen de meeste vrouwen terug aan het werk. Tijdens uw consult met de chirurg zullen de risico’s en eventuele complicaties zoals littekens, bloedingen, infectie, slechte genezing van de wond, uitgebreid worden uitgelegd. Een borstvergroting is een veilige en betrouwbare chirurgische ingreep.

Na zes maanden heeft het lichaam zich volledig aangepast naar de prothese en zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Borstprotheses worden snel als iets van zichzelf ervaren.
Borstonderzoek blijft steeds mogelijk. U vermeldt dan best dat u implantaten heeft zodat de radioloog hiermee tijdens het onderzoek rekening kan houden.

Benieuwd waarom Kliniek BeauCare enkel met vrouwelijke chirurgen werkt?

Uit twee recente studies, uitgevoerd in Zweden en Canada, is gebleken dat het statistisch gezien beter is om door een vrouwelijke chirurg te worden geopereerd, dan door een mannelijke chirurg.

Het Zweeds wetenschappelijk onderzoek werd gevoerd over een tijdspanne van 14 jaar, waarbij er onderzoek werd gedaan bij 162 000 patiënten die een galblaasoperatie ondergingen. De kans op complicaties bij een vrouwelijke chirurgen lag kleiner dan bij de mannelijke chirurgen. Bij de vrouwelijke chirurgen werden de complicaties bovendien als minder ingrijpend ervaren.

Het Canadees wetenschappelijk onderzoek volgde meer dan 1 miljoen patiënten op, gedurende 25 jaar. In Canada kwam men eveneens tot de vaststelling dat patiënten van vrouwelijke chirurgen minder complicaties hebben.

Wat is hiertoe de reden? Volgens de wetenschappers zouden de vrouwelijke chirurgen meer tijd nemen voor hun ingrepen, zouden ze de opgelegde protocollen nauwgezetter volgen en zouden ze duidelijker communiceren met hun patiënten. Al deze redenen zouden resulteren in een hoogstaander operatieniveau. Dit zou leiden tot minder complicaties en zouden minder patiënten een hersteloperatie nodig hebben. Daar waar vroeger enkel mannelijke chirurgen aan de bak kwamen, hebben nu vrouwelijke chirurgen de voorkeur.

Bronnen: JAMA Surgery

Borstcorrectie: foto’s voor en na

Borstcorrectie

Borstcorrectie

Borstcorrectie

Borstcorrectie

Bekijk hier de foto’s van borstcorrectie

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]