Home Gynaecomastie
Sitemap

Zowat de helft van de mannen heeft last van borstvorming of gynaecomastie, wat op zich eigenlijk heel normaal is. Sommige mannen ervaren dit echter als een belemmering in hun dagelijkse leven en overwegen daarom een borstverkleining.

Gynaecomastie: de oorzaken

Om een succesvolle ingreep te kunnen garanderen wordt eerst onderzocht wat de onderliggende oorzaak van de gynaecomastie zou kunnen zijn.

Borstontwikkeling bij mannen is op zich niet abnormaal. Mannen worden immers met een volledige borst geboren, melkkliertjes en gangetjes inclusief. Meestal is zwaarlijvigheid de oorzaak van (overdreven) borstontwikkeling. In dit geval is de borst overwegend uit vetweefsel opgebouwd.

Andere mogelijke oorzaken van gynaecomastie zijn hormonale problemen, medicatie of blootstelling aan bepaalde producten. In dit geval is plastische chirurgie niet aangeraden, maar dient u een medische behandeling te ondergaan.

Gynaecomastie: de ingreep

Gynaecomastie kan op verschillende manieren aangepakt worden, afhankelijk van de mate van borstvorming.

Bij huidoverschot past men de techniek van de borstverkleining toe. Bij de toepassing van deze techniek moet men wel rekening houden met littekens. Deze techniek is echter zelden nodig, meestal past men de techniek zonder zichtbare littekens toe.

Een tweede mogelijkheid is het verwijderen van vet door middel van liposculptuur . Dit is de meest eenvoudige manier, maar heeft geen effect als de huid uitgerekt is of wanneer er stevig klierweefsel aanwezig is.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

De derde, meest voorkomende en efficiëntste methode is tweeledig. Hierbij wordt zowel onderhuids klierweefsel verwijderd als overtollig vet via liposculptuur uitgevoerd. De ingreep duurt één tot anderhalf uur en vindt plaats onder volledige verdoving. Het losmaken en verwijderen van het overtollig borstklierweefsel gebeurt onderhuids, zodat het litteken beperkt is.

Gynaecomastie: postoperatieve zorgen

Soms worden er tijdens de behandeling van de gynaecomastie drains aangelegd. Deze kleine buisjes dienen om het wondvocht af te voeren. De drains worden meestal binnen de 24 uur verwijderd.

Na de ingreep wordt een verband aangebracht op de wondjes. Dit moet aanvankelijk dag en nacht gedragen worden en vermindert de zwelling. Twee weken na de behandeling van de gynaecomastie worden de hechtingen verwijderd. De littekentjes kunnen dan voorzichtig gemasseerd worden met een hydraterende crème.

De eerste weken na de operatie zal de behandelde zone gezwollen en blauw zijn. Dit trekt geleidelijk aan weg.

De meeste mannen ervaren weinig pijn. Een lichte pijnstiller kan de ongemakken van de eerste dagen verzachten.

Sporten en zware inspanningen worden best uitgesteld tot 3 weken na de ingreep. Eén week na de behandeling van de gynaecomastie kunt u normaal gezien wel weer aan het werk.

De behandeling van gynaecomastie is doorgaans definitief.

Gynaecomastie: foto’s voor en na

Gynaecomastie

Gynaecomastie

Gynaecomastie

Gynaecomastie

Bekijk hier de foto’s van gynaecomastie

Borstverkleining heren: Prijs

Gynaecomastie 2550
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]