Home Ingrepen Minilift
Sitemap

Bij het verouderen worden er twee fenomenen in het gelaat waargenomen: vermindering van de elasticiteit van de huid en volumeverlies.

Door de vermindering van de huidelasticiteit zullen de weefsels van je gelaat afzakken. Dit merk je voornamelijk bij je kaaklijn, de hals (dubbele kin) en de plooi tussen je neus en mondhoeken. Het volumeverlies merk je vooral in het gelaat, bij de jukbeenderen en de onderste oogleden.

Mits een facelift kan je deze symptomen aanpakken en je gelaat een verjonging bieden.
De MACS lift of minifacelift is een techniek waarbij een minimum aan huid wordt losgemaakt om de risico’s te beperken en het herstel te bevorderen.

De MACS lift of mini lift wordt toegepast om de kaaklijn en hamsterwangen strakker te maken.

Oorspronkelijk waren de MACS-lift, minifacelift en S-lift drie licht verschillende technieken. Momenteel worden deze termen door elkaar gebruikt, en duiden ze allemaal op een facelift waarbij minimaal weefsels worden losgemaakt.

Mini facelift: Operatietechniek

Bij een mini facelift wordt er een sneetje in het haar gemaakt, ter hoogte van de slapen en boven het oor en loopt verder vóór het oor, tot aan je oorlel. Via deze incisie wordt het doorgezakte weefsel van het gezicht aangespannen. Daarnaast worden de huidoverschotten verwijderd en wordt de snede zorgvuldig gehecht.

Als er sprake is van een dubbele kin kan er eveneens een liposculptuur van de kin (vet verwijderen) uitgevoerd worden.

Deze behandeling kan zowel onder lokale als onder algemene verdoving plaatsvinden en duurt ongeveer twee uur.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Mini facelift: Postoperatief

Na de ingreep wordt er een drukverband aangebracht om de zwelling te beperken. Dit verband moet minimum een dag blijven zitten (of volgens de instructies van uw chirurg). In bepaalde gevallen zullen er ook drains worden aangebracht om het overtollig bloed en wondvocht op te vangen. Deze drains mogen reeds na 24 uur worden verwijderd. Een tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd.

Na de mini lifting zal je aangezicht gezwollen zijn en kan er blauwverkleuring optreden. De meeste patiënten beperken dan ook hun sociale contacten gedurende de eerste tien dagen na de facelift.
We raden ook aan om twee weken vrijaf te nemen van je werk, om rustig te kunnen herstellen.

Vermijd zware inspanningen gedurende twee weken. Baden, zon en sauna zijn uit den boze gedurende de eerste zes weken na de facelift.

De littekens van een minilift zijn aanvankelijk goed zichtbaar, maar zullen na verloop van meerdere maanden vervagen. Wanneer de littekens mooi dicht zijn mag u deze hydrateren en masseren.

Mini facelift: Risico’s

Net als bij elke andere operatie brengt ook een mini facelift risico’s met zich mee. Het is belangrijk om je hier goed bewust van te zijn, zodat je de voor- en nadelen van dergelijke ingrepen tegen elkaar kan afwegen. Uiteraard zal onze chirurg je hier verder over inlichten tijdens de consultatie.

Het is mogelijk dat er zich na de mini face lift een bloeding voordoet. In geval van postoperatieve bloeding dient er in een aantal gevallen een drainage van het opgestapelde bloed te gebeuren.

Zoals bij elke chirurgische ingreep kan er een infectie optreden na een facelift. Een infectie dient te worden behandeld met antibiotica.

Geregeld is er in het geopereerde gebied een verminderd of taal verlies van gevoel. In bijna alle gevallen is dit van tijdelijke aard.

In sommige gevallen is er een vertraagd genezingsproces, waardoor bepaalde delen in het gezicht trager genezen. Hierbij is het van zeer groot belang te weten dat ROKERS EEN GROTER RISICO HEBBEN OP WONDHELINGSPROBLEMEN, omdat roken de bloedvaten vernauwt. Een rookstop van 6 weken vóór en 6 weken na de ingreep is dan ook een absolute must.

Mini lift: foto’s voor en na

De minilift of macs-lift

De minilift of macs-lift

De minilift of macs-lift

De minilift of macs-lift

Bekijk hier de foto’s van mini-lift

Gelaat: Prijs

Mini facelift (S-lift/MACS-lift) 3450 – 3920
incl. BTW
Mini facelift + bovenoogleden 4350
incl. BTW
Mini facelift + onderoogleden 4650
incl. BTW
Mini facelift + onder- en bovenoogleden 5250
incl. BTW
Halslift 2950
incl. BTW
Mini facelift + halslift 4950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + onder- en bovenoogleden 6950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + bovenste oogleden 5950
incl. BTW
Lipo hals (indien samen met facelift) 800
incl. BTW
Lokale/ algemene Anesthesie: te bespreken
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]