Home Ingrepen Ooglifting – Ooglidcorrectie Post-operatieve zorgen
Sitemap

Meestal kunt u direct na de ooglidoperatie onder begeleiding naar huis. De eerste dagen dient u geregeld koude kompressen of een afkoelend oogmasker op en rond de ogen te leggen (geen rechtstreeks contact tussen de ogen en het ijs!). Zo verdwijnen de zwelling en de eventuele bloeduitstortingen sneller. Vanaf de tweede dag is ijs niet meer aangewezen.

Wij adviseren u ook om de eerste week na de ooglifting een zonnebril te dragen. Zo beschermt u uw oogleden tegen het licht en zijn de zwelling en de eventuele bloeduitstortingen tegelijk minder zichtbaar voor de buitenwereld. De meeste zwelling is verdwenen na 3 à 4 dagen. Vaak is er een wat blauwe verkleuring, die naar beneden zal zakken en verkleuren naar groen en geel.

Vijf tot zeven dagen na de ooglidoperatie worden de fijne hechtingen en de steristrips verwijderd. Vanaf dan kan u weer make-up gebruiken. De huid van het ooglid is zeer dun en geneest erg snel. Na enkele maanden is er amper nog iets te zien van de ooglifting. Bovenaan liggen de littekentjes in de natuurlijke plooi. Bij het onderste ooglid ligt het littekentje net onder de wimpers.

Na een twee-tal weken is er enkel nog wat zwelling.  De volgende maanden zal deze zwelling geleidelijk aan weg trekken.

De meeste mensen gaan één week na de ooglifting weer aan het werk. Eén dag na het liften van het bovenste ooglid kunt u alweer contactlenzen dragen. Bij de correctie van het onderste ooglid moet u gemiddeld twee weken rekenen alvorens u weer contactlenzen kunt dragen. Zware inspanningen en diep vooroverbuigen zijn niet toegelaten gedurende 2 tot 3 weken. Vermijd extreme warmte en temperatuurschommelingen : geen sauna, sport, geen wandelingen in de koude. U kan Dafalgan gebruiken als pijnstiller. Verder wordt ook aangeraden om het hoofd tijdens het slapen in het begin ongeveer 30° hoger te leggen. De zon is toegelaten na 6 weken.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Risico’s en complicaties

De kans op een infectie is klein maar niet uit te sluiten. Het is mogelijk dat u tijdelijk last heeft van “droge ogen” na de ooglifting. U krijgt eventueel een voorschrift mee voor een ooggel tegen droge ogen.

Als u rookt, is het belangrijk hier mee te stoppen.  Roken heeft een nadelige invloed op de wondgenezing.

In sommige gevallen komt het voor dat de ogen niet goed gesloten kunnen worden, maar dit herstelt zich meestal snel na de ooglifting operatie.

Foto’s voor en na een ooglift

Ooglifting

Ooglifting

Ooglifting

 Ooglifting

Bekijk hier de foto’s van ooglifting

Ogen: Prijs

Bovenste ooglidcorrectie 1550
incl. BTW
Onderste ooglidcorrectie 2250
incl. BTW
Bovenste en onderste ooglidcorrectie 3450
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]