Home Ingrepen Nazorg
Sitemap

Borsten liften: postoperatieve zorgen

Het liften van hangende borsten (kortweg hangborsten) duurt twee tot drie uur. U mag diezelfde dag nog naar huis. Laat u de dag van de ingreep begeleiden.

Bij een borstlift worden onderhuids soms drains (fijne buisjes) bevestigd om overtollig wondvocht en bloed af te voeren. Deze worden na gemiddeld drie dagen verwijderd. Na het liften van de hangborsten dient u gedurende een maand een stevige BH te dragen. Deze moet de borsten perfect ondersteunen en wordt u dan ook direct na de borstlift aangemeten. De eerste zes weken na het liften van de borsten worden zware inspanningen en sport best vermeden. De meeste patiënten kunnen na ongeveer twee weken terug aan het werk.

De borsten kunnen na de operatie pijnlijk en gezwollen zijn en er kunnen blauwe plekken ontstaan.

Een borstlift laat een litteken na rond de tepel en een verticaal litteken in de richting van de borstplooi. Onze plastisch chirurg gebruikt immers een geavanceerde techniek zonder incisie (en dus litteken) in de borstplooi, zodat de omgekeerde T of het zogenaamde ankerlitteken niet meer aan de orde is. Het esthetisch resultaat is dus veel mooier dan vroeger.

De littekens zijn aanvankelijk rood. Geleidelijk aan vervagen en vervlakken ze echter. Om de genezing na de borstlift te bevorderen kunnen de littekens na een 2-tal weken voorzichtig gemasseerd worden met een hydraterende crème.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

In een zeldzaam geval moet het litteken – afhankelijk van de gebruikte operatietechniek – een beetje gecorrigeerd worden. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving en geeft steeds goede resultaten.

Het gevoel van de tepels kan tijdelijk verstoord zijn. In uitzonderlijke gevallen kan er een permanent gevoelsverlies in de tepels optreden indien er een bloedstoornis is.

Na drie maanden zullen de zwellingen afgenomen zijn en na ongeveer zes maanden is het definitieve resultaat zichtbaar.

Borstlift: foto’s voor en na

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]