Home Ingrepen Facelift technieken
Sitemap

Naarmate je ouder wordt zullen er rimpels in je gelaat opduiken, zal je huid uitzakken en vermindert het volume van je bind- en vetweefsel. Ook bot- en spiermassa nemen met de tijd af. Het weefsel op het jukbeen heeft minder steun en zakt naar beneden. Het verslapte weefsel zal naar het diepste punt naast je kin zakken. Hier ontstaan de zogenaamde marionetlijnen, de lijnen die vanaf de mondhoek naar de kin lopen. Ook je hals vertoont plooien en wordt slapper.

Dit fenomeen ontstaat niet alleen bij veroudering, maar kan ook optreden bij groot gewichtsverlies. Daarnaast zullen personen die roken, overmatig zonnebaden, een stresserend leven lijden en regelmatig alcohol nuttigen sneller tekenen van veroudering vertonen.

Een facelift is het meest geschikt voor personen vanaf 35 jarige leeftijd. Jongere mensen opteren best voor lichtere, niet invasieve ingrepen. Een facelift kan een goed resultaat opleveren bij personen die door natuurlijke veroudering en door de invloed van de zon, stress en roken een slappere gezichtshuid en rimpels hebben gekregen. Niet alleen de huid, maar ook onderhuidse weefsels en spieren zullen worden aangespannen, waardoor je een jonger, frisser gelaat zal krijgen.

Een facelift is trouwens niet de enige optie om je uitstraling te verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld ook gebruik maken van botox, fillers, een ooglidcorrectie …

Daarnaast dien je je te realiseren dat een facelift enkel effect heeft op de onderkant van het gezicht. De oogleden en het voorhoofd zullen ongewijzigd blijven. Hiertoe zijn andere behandelingen nodig.
De facelift is zonder twijfel de meest efficiënte manier om je een jeugdigere look te geven!

Facelift consultatie

Indien je overweegt om een facelift te laten uitvoeren, dien je te starten met het maken van een afspraak voor consultatie bij een plastisch chirurg.

Onze chirurg zal tijdens deze consultatie je gezicht bekijken en oordelen welke techniek het beste resultaat voor jou zal opleveren. Daarnaast zal onze chirurg je vragen stellen over:

 • Je algemene gezondheid, medische aandoeningen, allergiëen
 • Vorige ingrepen die je onderging
 • Medicatie die je neemt
 • Roken en alcoholgebruik
 • Wat je verwachtingen zijn en het verhoopte resultaat.

 

The BeauCare quality
 • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
 • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
 • Garantie Award Kliniek BeauCare

Facelift en verdoving

Een facelift kan zowel onder lokale als onder algemene verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Je persoonlijke voorkeur
 • Je medische achtergrond
 • De uitgevoerde techniek

 

Mogelijke facelift technieken

Om de onderkant van je gezicht te liften bestaan er verschillende technieken. Afhankelijk van het gedeelte van je gezicht dat je gelift wil zien, zal de chirurg de plaats van de incisies in je gezicht bepalen.

Hierbij kunnen we drie verschillende types van facelift onderscheiden:

 • Mini face lift, ook wel MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension), S-lift of minilift genoemd: hier wordt mits minimale littekens de huid, alsook de onderliggende spieren bij de wangen en de kaaklijn gelift. Het doorgezakte weefsel van het gezicht (niet de hals) wordt afgespannen. Deze operatie duurt ongeveer twee uur.
 • De Halslift: met deze techniek wordt de huid van de hals en de onderliggende weefsels gelift.
 • Facelift: dit kan je zien als combinatie van de mini-lift en de halslift, waarbij er een duidelijke lift van de huid en de onderliggende weefsels bij de wangen, kaaklijn en hals wordt uitgevoerd. Deze operatie duurt ongeveer drie uur.
 • Indien er sprake is van een dubbele kin, kan tegelijkertijd een liposculptuur van de kin uitgevoerd worden.

 

Soms wordt er ook gesproken over een SMAS lift (Superficial Musculo Aponeurotic System). Hiermee bedoelt men de techniek waarbij de spieren en het onderhuids weefsel wordt aangespannen. Bij elk van onze verschillende types van facelift wordt er ook een SMAS lift uitgevoerd.

Op onderstaande schetsen vind je de verschillen tussen de verschillende types facelift terug, alsook de plaats van de incisies.

Halslift ingreep en littekensMinilift ingreep en littekensFull facelift ingreep en littekens

Facelift: resultaten

Het definitieve resultaat van een face lift kan je vanaf ongeveer drie maanden na de ingreep beoordelen. Je zal er jonger en frisser uitzien, waardoor je je ook beter in je vel zal voelen.

Een lifting zal niet alle rimpels in je gezicht doen verdwijnen. Zo zal je nog steeds rimpels hebben bij het praten en lachen, zodat je nog een natuurlijk effect bewaart.

De littekens van een facelift vallen deels in de haarlijn en volgen verder de natuurlijke vorm van je gezicht. De litteken zullen met het verstrijken van de maanden minder rood worden en laten na verloop van tijd een dun wit lijntje, zodat ze minimaal zichtbaar zijn. Vaak kunnen de littekens achter je haar verstopt worden.

Je zal heel wat jaren geniet hebben van je face lift. De klok wordt als het ware enkele jaren teruggedraaid dankzij je facelift. Je kan echter het verouderingsproces niet tegenhouden, waardoor het effect niet blijvend bewaard kan worden.

Facelift: Foto’s voor en na

Gelaat: Prijs

Mini facelift (S-lift/MACS-lift) 3450 – 3920
incl. BTW
Mini facelift + bovenoogleden 4350
incl. BTW
Mini facelift + onderoogleden 4650
incl. BTW
Mini facelift + onder- en bovenoogleden 5250
incl. BTW
Halslift 2950
incl. BTW
Mini facelift + halslift 4950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + onder- en bovenoogleden 6950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + bovenste oogleden 5950
incl. BTW
Lipo hals (indien samen met facelift) 800
incl. BTW
Lokale/ algemene Anesthesie: te bespreken
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's