Home Ingrepen Dijbeenlift
Sitemap

Dijbeenlift: de ingreep

Bij opmerkelijk gewichtsverlies, na een zwangerschap of door veroudering neemt de elasticiteit van de huid aanzienlijk af. Hierdoor kan de binnenzijde van uw bovenbenen met overtollige slappe huid te kampen krijgen. In dit geval kunt u opteren voor een dijbeenlift.

Het huidoverschot kan functioneel en esthetisch als hinderlijk beschouwd worden. Immers, de huid kan enerzijds over elkaar gaan schuiven en – vooral bij warm weer – beginnen irriteren. Anderzijds kan slappe huid die afhangt in plooien als een esthetisch probleem ervaren worden. Een dijbeenlift kan u hiertoe een oplossing bieden.

Een dijbeenlift kan in verschillende gradaties uitgevoerd worden. Soms kan het voldoende zijn een gedeelte van de huid aan de binnen- en voorzijde van de dij weg te nemen. In dit geval maakt men een incisie ter hoogte van de liesplooi tot aan de bilnaad. In dit geval wordt er een litteken onder de bikinilijn gemaakt.

Bij meer huidoverschot kan men een dijbeenlift uitvoeren, waarbij men over de gehele lengte van het bovenbeen huid en onderhuids weefsel wegneemt. Het litteken loopt verticaal aan de binnenachterzijde van de dijen. Na dit type dijbeenlift kunnen ook eventuele oneffenheden in de huid verdwijnen, zoals cellulitis.

Vaak wordt de dijbeenlift – net als de armlift overigens – gecombineerd met een liposculptuur. Zo wordt ook overtollig onderhuids vet weggezogen.

De dijbeenlift vindt plaats onder volledige verdoving en duurt twee tot drie uur.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Dijbeenlift: postoperatieve zorgen

De eerste vier weken na de ingreep moet u een speciale panty dragen. Deze ondersteunt de huid en het litteken. In het begin zijn zowel lopen als zitten moeilijk. Zware inspanningen worden de eerste acht weken best vermeden. Veertien dagen na de dijbeenlift kan men gewoonlijk wel terug aan het werk.

De hechtingen worden na 7 à 14 dagen verwijderd. De littekens van de dijbeenlift vervagen na een jaar. De littekens mogen gedurende 1 jaar niet blootgesteld worden aan de zon. Een bijkomende endermologiebehandeling (LPG) kan het genezingsproces echter versnellen. Deze verstevigt de huid en verbetert de circulatie, waardoor de elasticiteit van de huid sneller toeneemt.

De littekens zijn afhankelijk van de kwaliteit van uw huid. Bij een beperkte huidverslapping volstaat een litteken in de liesplooi. Bij een uitgebreide dijbeenlift wordt de huid zowel horizontaal als verticaal opgespannen en is er ook een litteken zichtbaar aan de binenkant van de dij.

Dijbeenlift: foto’s voor en na

Benen: Prijs

Dijbeenlift 4950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]