Home Ingrepen Blepharoplastiek - hamra techniek
Sitemap

De ooglidcorrectie of blepharoplastiek is persoonsgebonden en afhankelijk van de hoeveelheid te verwijderen vetweefsel en huid. Ook de correcties van het bovenste en het onderste ooglid moeten gezien worden als twee verschillende behandelingen.

Blepharoplastiek: het bovenste ooglid

Bij een correctie van het bovenste ooglid wordt vooral huid weggenomen. Dit type blepharoplastiek duurt gemiddeld 1 uur en kan gebeuren onder lokale verdoving. De incisie wordt gemaakt in de ooglidplooi, waardoor het litteken achteraf niet meer zichtbaar is. Er wordt dus een reepje huid (en soms ook een stukje van de oogkringspier) weggesneden. Ook eventueel vetweefsel aan de binnenste ooghoek naast de neus wordt mee verwijderd.

Blepharoplastiek: het onderste ooglid

Bij de onderste oogleden zijn de zogenaamde ‘wallen’ het grootste probleem. Hier dienen zich dus andere methodes aan, namelijk het wegnemen van vetweefsel en de hamra-techniek. In overleg met de plastisch chirurg wordt beslist welke methode u het beste resultaat zou bieden.

Bij de eerste mogelijkheid wordt dus voornamelijk vetweefsel verwijderd. Eerst en vooral wordt echter vastgesteld of de wallen wel degelijk het gevolg zijn van een teveel aan vetweefsel dan wel van een vochtopstapeling. Vetweefsel is immers constant en kan makkelijk verwijderd worden, in tegenstelling tot een oedeem, waarvan de grootte van uur tot uur kan variëren.

Is de oorzaak van de wallen een overschot aan vetweefsel, dan gebeurt de verwijdering via een incisie net onder de wimpers. Vaak neemt men hierbij toch ook wat huid weg, om het effect van een ‘lege zak’ te vermijden. Bij deze manier van blepharoplastiek kan men ook makkelijk de kringspier rond het oog aanspannen. Hierdoor verdwijnen de walletjes en krijgt u een minder vermoeide blik.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Ook deze vorm van blepharoplastiek neemt ongeveer 1,5 uur in beslag en kan onder onder plaatselijke verdoving gebeuren.

Bij de hamra-techniek wordt geen vetweefsel weggenomen. Dit kan immers leiden tot het “holle oog syndroom”. Bij de hamra-techniek wordt het vetweefsel uit de oogwallen uitgespreid naar de groeve tussen het oog en de neus.

De hamra-techniek kan een verbetering geven tegen zwarte kringen. Bij zwarte kringen is er vaak een gebrek aan vetweefsel. Het betreft hier namelijk een diepe huidplooi waar heel weinig vet in zit. Dankzij de hamra-techniek kan ook bij deze kwaal vetweefsel verplaatst worden naar de gewenste zone.

Blepharoplastiek: foto’s voor en na

Blepharoplastiek

Blepharoplastiek

Blepharoplastiek

Blepharoplastiek

Bekijk hier de foto’s van blepharoplastiek

Ogen: Prijs

Bovenste ooglidcorrectie 1550
incl. BTW
Onderste ooglidcorrectie 2250
incl. BTW
Bovenste en onderste ooglidcorrectie 3450
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]