Ingrepen   Abdominoplastiek (buikwandcorrectie)

Abdominoplastiek: postoperatieve zorgen

Na de ingreep kunt u diezelfde dag naar huis, onder begeleiding. Bij de abdominoplastiek of buikwandcorrectie worden drains in de wond geplaatst ter verwijdering van overtollig wondvocht en bloed. Deze drains worden gewoonlijk twee tot vijf dagen na de buikwandoperatie verwijderd. Nadien mag u een snelle douche nemen.

Om de spanning op de wondranden te verzachten, wordt aangeraden om de eerste dagen na de abdominoplastiek met extra kussens onder het hoofd en de knieën te slapen. Er wordt de patiënt ook geadviseerd gedurende drie tot zes weken een speciaal korset te dragen, vooral wanneer de twee rechte buikwandspieren strak aan elkaar gehecht zijn. De draadjes worden na 14 dagen verwijderd.

Na twee weken kunt u uw dagelijkse bezigheden in principe weer hervatten. Na 6 tot 8 weken mag u weer sporten en zwaarder werk verrichten.

De littekens van de abdominoplastiek zijn aanvankelijk wat rood en knobbelig. Met behulp van een hydraterende crème vervagen de littekens en worden ze snel soepeler. Blootstelling aan de zon wordt gedurende het eerste jaar afgeraden.

Het is mogelijk dat de buikhuid een tijdje minder gevoelig is, vermits die over een groot oppervlak van de buik is losgemaakt. Dit is een raar gevoel, maar herstelt zich in de maanden na de abdominoplastiek.

Vanaf zes tot twaalf weken na de abdominoplastiek is het resultaat goed te beoordelen.

Abdominoplastiek

Abdominoplastiek

Abdominoplastiek

Abdominoplastiek

Bekijk hier de foto’s van abdominoplastiek