Ingrepen   Oorcorrectie – Otoplastie Post-operatieve zorgen

Na de otoplastiek kunt u onmiddellijk nog naar huis. Er wordt evenwel aangeraden enkele uren goed uit te rusten. Hierbij dient het hoofd hoger te liggen dan de rest van het lichaam. Normaal gezien valt de napijn goed mee. Indien nodig helpt een gewone pijnstiller (paracetamol).

Bij afloop van de oorcorrectie wordt een hoofdverband aangelegd dat een week, gedurende dag en nacht, moet blijven zitten. 10 dagen na de oorcorrectie worden de hechtingen verwijderd. Daarna moet er gedurende een drietal weken ’s nachts een zwachtel of stevige band gedragen worden.

De meeste mensen die hun afstaande oren laten behandelen, gaan na 10 dagen weer aan het werk. De eerste weken na de oorcorrectie worden zware inspanningen en sport echter best vermeden. Toename van de bloeddruk kan immers onaangename nabloedingen veroorzaken. Het verband mag niet nat worden en moet dicht blijven.

Enkele weken na de oorcorrectie kan de oorschelp nog rood, gevoelig en gezwollen zijn. Deze symptomen verdwijnen geleidelijk aan. Doordat de incisie plaatsvond aan de achterzijde van de oorschelp, blijft er bovendien slechts een onopvallend littekentje over.

Een drietal maanden na de oorcorrectie is het definitieve resultaat zichtbaar.

Oorcorrectie: Prijs

Klik hier om meer info te ontvangen over de prijs van een oorcorrectie.

Oorcorrectie

Oorcorrectie

Oorcorrectie

Oorcorrectie

Bekijk hier de foto’s van oorcorrectie