Ingrepen Neusoperatie – Post-operatieve zorgen
Sitemap

U kan dezelfde dag naar huis maar enkel onder begeleiding. Onmiddellijk na de neusoperatie plaatst de plastisch chirurg twee tampons in de neus om het bloeden tegen te gaan. Deze blijven best tot 24 uur na de neusoperatie ter plaatse. Hierdoor moet de patiënt tijdelijk door de mond ademen. Eens de tampons verwijderd zijn, kan de neus nog enige tijd verstopt blijven, vermits het slijmvlies gezwollen is door de operatie. Een zoutoplossing verhelpt dit probleem. Het is evenwel aangeraden de neus tot twee weken na de neusoperatie niet te snuiten.

Na de neusoperatie wordt er over de neus een synthetische gipsspalk aangebracht. Verkleuring en een gezwollen gezicht zijn volkomen normaal na een neusoperatie. Bovendien kunnen deze symptomen de eerste 48 uur na de neusoperatie nog erger worden. Daarbij komt dat de zwelling asymmetrisch kan zijn, ook al is de neusoperatie symmetrisch uitgevoerd.

Om de afname van de zwelling en verkleuring spontaan te versnellen, wordt aangeraden om op twee kussens te slapen en overdag zoveel mogelijk rechtop te zitten en rond te lopen.
Bezigheden waarbij de bloeddruk sterk stijgt, zoals sporten, maar ook bukken en tillen dienen aanvankelijk vermeden te worden. Een bril dragen kan, mits deze met een pleister aan het voorhoofd bevestigd is. Bij eventuele pijn na een neusoperatie volstaat een paracetamol-tablet. Andere geneesmiddelen zijn enkel toegestaan in overleg met de plastisch chirurg, omdat sommige medicijnen het bloed verdunnen.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Een 10-tal dagen na de neusoperatie wordt het verband verwijderd en is het resultaat van de ingreep zichtbaar. De zwelling en verkleuring zijn tegen dan grotendeels verdwenen. De meeste patiënten stoppen een week met werken en nemen 14 dagen na hun neusoperatie dan ook hun dagelijkse activiteiten weer op.

Na ongeveer 2 tot 3 weken is zowat 70% van de zwelling verdwenen. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat het gevoel in de neus volledig terug is.

Een neusoperatie is een ingrijpende beslissing. Neem dus rustig de tijd om u te informeren over een neuscorrectie en de nazorg na een neusoperatie.

Neusoperatie: Foto’s voor en na

Neusoperatie

Neusoperatie

Neusoperatie

 Neusoperatie

Bekijk hier de foto’s van neusoperatie

Rhinoplastiek en neustipcorrectie: Prijs

Gedeeltelijke neuscorrectie 2720 - 3350
incl. BTW
Volledige neuscorrectie 3350 - 3950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's