Home Ingrepen Neusoperatie – Post-operatieve zorgen
Sitemap

Een rhinoplastie (of neuscorrectie) kan het uitzicht en de proportie van uw neus verbeteren en ook de harmonie van het gelaat. Een neuscorrectie kan overwogen worden indien:

  • u volledig volgroeid bent en ouder dan 18 jaar bent
  • u gezond bent en niet rookt of tijdelijk stopt met roken
  • u realistische doeleinden heeft om uw uiterlijk te verbeteren.

 

Al deze punten worden uitvoerig met de plastisch chirurg besproken tijdens een consultatie, alsook de resultaten van uw ingreep en mogelijke risico’s en complicaties. Het is belangrijk dat u al uw vragen bespreekt met uw plastisch chirurg. Een neusoperatie gebeurt onder volledige narcose in dagkliniek en zal ongeveer 1 à 2 uur duren.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Een gesloten neuscorrectie

Met deze techniek kan de neushump gecorrigeerd worden. Ook een kleine neustip correctie kan uitgevoerd worden maar hier zijn de mogelijkheden echter beperkt.  Er wordt een sneetje gemaakt aan de binnenzijde van de neus en deze operatie laat aan de buitenzijde geen littekens na. Het herstel is korter en de ingreep is minder traumatisch.

Een open neuscorrectie

Met deze techniek kan de neustip veel nauwkeuriger bijgewerkt worden. De open neuscorrectie biedt een beter zicht op de kraakbeenstructuren van de neus. Hiervoor maakt de chirurg een klein sneetje onderaan de neus. De kleine littekentjes zullen later niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Bij een open neusoperatie duurt de zwelling en het herstel iets langer.

Verkleining van de neusvleugels

Hier zal de plastisch chirurg stukjes huidweefsel aan de onderkant van de neusvleugels wegnemen. De hechtingen zitten in de plooi tussen de neus en de wangen.

Septum/neustussenschot

Een scheefstand van het neustussenschot kan aanleiding geven tot een reeks klachten, zoals bijvoorbeeld een gevoel van verstopping, een gestoorde ademhaling of hoofdpijn. Hiervoor kan u terecht bij een Neus-keel-oor specialist.

Na de operatie

Onmiddellijk na de neusoperatie plaatst de chirurg twee tampons in de neus om eventueel bloedverlies op te vangen. Deze tampons blijven best 24 uur na de neuscorrectie zitten. Hierdoor bent u verplicht om tijdelijk door de mond te ademen. Eens de tampons verwijderd zijn, kan de neus nog enige tijd verstopt blijven.

U kan dezelfde dag naar huis maar enkel onder begeleiding. Richtlijnen over de wondzorg en medicatie zullen u worden meegegeven. U krijgt pijnmedicatie. Andere medicijnen mogen enkel genomen worden in overleg met uw plastisch chirurg omdat sommige medicijnen het bloed verdunnen. Kleding die over het hoofd moet worden getrokken, is in de eerste weken ongemakkelijk.

Na het verwijderen van de tampons, kan u de neusgaten voorzichtig schoonmaken met een zoutoplossing. Het snuiten van de neus moet de eerste twee weken vermeden worden. Na een neuscorrectie wordt er meestal een synthetische gipsspalk op de neus geplaatst als bescherming. Deze mag na een tiental dagen verwijderd worden. Het is best om niet te douchen met de spalk. Blauwverkleuring en een gezwollen gezicht zijn normaal na een neuscorrectie. Deze effecten kunnen de eerste 48 uur na de ingreep wat erger worden. De verkleuring zal na ongeveer twee weken verdwijnen. Daarbij komt dat de zwelling asymmetrisch kan zijn ook al is de neusoperatie symmetrisch uitgevoerd.
Activiteiten die teveel druk op het hoofd geven zoals bukken, tillen en zware inspanningen dienen een drietal weken vermeden te worden. U moet ook de eerste zes weken voorzichtig zijn bij het sporten.
De meeste mensen stoppen een week met werken en nemen 14 dagen na hun neusoperatie dan ook hun dagelijkse activiteiten weer op.

Een neuscorrectie is geen ingreep die snel resultaat oplevert. Het kan tot maanden duren voordat de zwelling helemaal verdwenen is en het kan tot een jaar na de ingreep duren voordat het vooropgestelde resultaat van de rhinoplastie zichtbaar is. Een neuscorrectie is voor mannen en vrouwen met reële verwachtingen. Het doel van de ingreep is een verbetering maar niet altijd perfectie. Een neuscorrectie ondergaan is een ingrijpende beslissing. Neem dus rustig de tijd om u te informeren over deze operatie.

Neusoperatie: Foto’s voor en na

Neusoperatie

Neusoperatie

Neusoperatie

 Neusoperatie

Bekijk hier de foto’s van neusoperatie

Rhinoplastiek en neustipcorrectie: Prijs

Gedeeltelijke neuscorrectie 3720 - 4350
incl. BTW
Volledige neuscorrectie 4350 - 4950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]