Ingrepen   Neuscorrectie – Rhinoplastie

U overweegt een neuscorrectie? Een heel persoonlijke beslissing, waarbij het van groot belang is dat u zich goed en volledig laat informeren.

Een neuscorrectie wordt onder meer uitgevoerd om de neustip te veranderen, de neus te verkleinen, een scheefstaande neus recht te zetten, een bochel weg te nemen of de hoek tussen neus en bovenlip te verbeteren. Meerdere van deze ingrepen kunnen worden gecombineerd.

Afhankelijk van het type neuscorrectie gebeurt de operatie al dan niet onder volledige verdoving. De neuscorrectie duurt gemiddeld 2 à 3 uur.

De ingreep

Een esthetische neuscorrectie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Ten eerste is er de ‘gesloten neuscorrectie’ die geen littekens achterlaat. Bij dit type neusoperatie zijn de mogelijkheden om de neustip te veranderen echter beperkt.

Een tweede mogelijkheid is de ‘open neuscorrectie’ die een beter zicht biedt op de kraakbeenstructuren van de neus, waardoor de tip veel nauwkeuriger gecorrigeerd kan worden. Hierbij maakt de plastisch chirurg een incisie aan de binnenzijde van de neus. Op die manier wordt de huid van de neus losgemaakt van het onderliggende kraakbeen, dat zo tot de gewenste afmetingen gevormd kan worden. Bij deze ‘open neuscorrectie’ duurt de zwelling van de neus iets langer, vermits de lymfedrainage verstoord wordt. Het littekentje is al na enkele weken niet meer zichtbaar.

Bij de verkleining van de neusvleugels tenslotte worden stukjes huidweefsel aan de onderkant van de neusvleugels verwijderd. Omdat de oplosbare hechtingen precies in de plooi tussen neus en wangen gemaakt worden, blijven er quasi geen zichtbare sporen van deze neuscorrectie achter.

Het resultaat

De verbetering van de vorm van de neus is al snel te zien. Het duurt wel meerdere maanden voor de zwelling volledig verdwenen is en u zal kunnen oordelen over het definitieve resultaat.

Een neuscorrectie is echter niet altijd de meest wenselijke ingreep. Wie een te grote neus wil laten corrigeren, is in sommige gevallen beter geholpen met een kinimplantaat. Hierdoor lijkt de neus minder uitgesproken.

Neuscorrectie: Prijs

Klik hier om meer info te ontvangen over de prijs van een neuscorrectie.

Neuscorrectie

Neuscorrectie

Neuscorrectie

Neuscorrectie

Bekijk hier de foto’s van neuscorrectie