Home Ingrepen Neuscorrectie – Rhinoplastie
Sitemap

U overweegt een neuscorrectie? Een heel persoonlijke beslissing, waarbij het van groot belang is dat u zich goed en volledig laat informeren.

Elke neuscorrectie is een unieke operatie.  De chirurg zal dan ook uitgebreid naar de wens van de patiënt luisteren tijdens het consult.

Een neuscorrectie wordt onder meer uitgevoerd om de neustip te veranderen, de neus te verkleinen, een scheefstaande neus recht te zetten, een bochel weg te nemen of de hoek tussen neus en bovenlip te verbeteren. Meerdere van deze ingrepen kunnen worden gecombineerd.

Afhankelijk van het type neuscorrectie gebeurt de operatie al dan niet onder volledige verdoving. De neuscorrectie duurt gemiddeld 2 à 3 uur.

De ingreep

Een esthetische neuscorrectie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. De neuscorrectie kan uitgevoerd worden via een insnede onder de neus (= open neuscorrectie) of via een insnede binnenin het slijmvlies van de neus (= gesloten neuscorrectie).

Bij de gesloten neuscorrectie is het herstel korter en is de ingreep minder traumatisch. Bij dit type neusoperatie zijn de mogelijkheden om de neustip te veranderen echter beperkt.

De open neuscorrectie biedt een beter zicht op de kraakbeenstructuren van de neus, waardoor de tip veel nauwkeuriger gecorrigeerd kan worden. Hierbij maakt de plastisch chirurg dus een incisie aan de binnenzijde van de neus. Op die manier wordt de huid van de neus losgemaakt van het onderliggende kraakbeen, dat zo tot de gewenste afmetingen gevormd kan worden. Bij deze ‘open neuscorrectie’ duurt de zwelling van de neus iets langer, vermits de lymfedrainage verstoord wordt. Het littekentje is al na enkele weken niet meer zichtbaar.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Wanneer de patiënt reeds eerder een neuscorrectie gehad heeft (= secundaire neuscorrectie), of in het geval van een neuscorrectie waarbij complexe technieken nodig zijn, kan ook beter voor een open techniek geopteerd worden.

Bij de verkleining van de neusvleugels tenslotte worden stukjes huidweefsel aan de onderkant van de neusvleugels verwijderd. Omdat de oplosbare hechtingen precies in de plooi tussen neus en wangen gemaakt worden, blijven er quasi geen zichtbare sporen van deze neuscorrectie achter.

Het resultaat

De verbetering van de vorm van de neus is al snel te zien. Het duurt wel meerdere maanden voor de zwelling volledig verdwenen is en u zal kunnen oordelen over het definitieve resultaat.

Een neuscorrectie is echter niet altijd de meest wenselijke ingreep. Wie een te grote neus wil laten corrigeren, is in sommige gevallen beter geholpen met een kinimplantaat. Hierdoor lijkt de neus minder uitgesproken.

Neuscorrectie: Foto’s voor en na

Neuscorrectie

Neuscorrectie

Neuscorrectie

Neuscorrectie

Bekijk hier de foto’s van neuscorrectie

Rhinoplastiek en neustipcorrectie: Prijs

Gedeeltelijke neuscorrectie 3720 - 4350
incl. BTW
Volledige neuscorrectie 4350 - 4950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's