Home Ingrepen > Facelift Postoperatieve zorgen
Sitemap

Door het verouderingsproces zal je huid haar elasticiteit verliezen.

Hierdoor gaan de weefsels van je gelaat afzakken. Dit merk je zowel aan een uitgezakte kaaklijn, een slappe hals en het dieper worden van de plooi tussen je neus en mondhoek. Doordat je vetweefsel vermindert zullen je jukbeenderen minder uitgesproken zijn.

Indien zowel het onderste gedeelte van het gelaat als de hals behandeld dient te worden, zal onze plastisch chirurg overgaan tot een volledige face lift.

Operatietechniek van een Facelift

Bij een volledige face lift wordt bij zowel het onderste deel van je gelaat als bij de hals het huidweefsel weggenomen, de onderliggende weefsels aangetrokken, alsook de spieren ingekort.

Onze chirurg maakt hiertoe een incisie vanaf de haarlijn boven je slaap, via de natuurlijke plooi voor en achter je oor, tot in je haarlijn achter je oor. Het teveel aan huidweefsel wordt verwijderd, onderliggende weefsels worden aangetrokken en eventueel vetoverschot wordt weggewerkt.

In sommige gevallen wordt er ook een klein sneetje onder de kin gemaakt om de voorste halsspieren te kunnen aantrekken.

Nadien wordt de huid in verschillende lagen terug gehecht, om zoveel mogelijk effect op de lifting te verkrijgen.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Postoperatieve zorgen na jouw Facelift

Na de ingreep zal je gezicht omzwachteld worden met een drukverband, om postoperatieve zwelling te beperken. Ook worden er meestal drains aangebracht om het overtollige bloed en wondvocht in de eerste 24 uur na je ingreep te kunnen opvangen.

De dag na je ingreep dien je afspraak te maken bij BeauCare om de drains te laten verwijderen. Het verband wordt eventueel nog enkele dagen behouden. Je chirurg zal hierover beslissen. Hechtingen worden na 7 à 14 dagen verwijderd. Zware inspanningen moeten tijdens de eerste twee weken na de ingreep vermeden worden. Littekens hebben een jaar nodig om volledig te herstellen.

Je gezicht kan na je facelift opgezwollen zijn en blauw worden. Om deze redenen raden wij je aan om de nodige voorzieningen te treffen om de eerste dagen na je face lift het huis niet uit te moeten.
Een 10tal dagen verlof op je werk zijn dan ook nodig na een facelift.

Om de littekens optimaal te kunnen laten herstellen wordt het afgeraden om de eerste maanden na je ingreep in de zon te gaan, en littekens in ieder geval goed te hydrateren en tegen de zon te beschermen.
Een bad nemen, zwemmen en sauna zijn ook uit den boze, tot minstens zes weken na de ingreep.

Risico’s na een Facelift

Een facelift is een ingrijpende techniek, die ook enkele risico’s met zich meebrengt. Je dient je hierover goed te informeren, zodat je overdacht een beslissing neemt over een mogelijke operatie.

Uiteraard zal onze plastisch chirurg informatie verschaffen over de risico’s die een facelift met zich kan meebrengen.

Naar aanleiding van een facelfit kan er een nabloeding ontstaan. Wellicht dient er in dat geval een punctie te worden uitgevoerd om het overtollige bloed te verwijderen. Bij bezorgdheid dien je steeds je chirurg hierover te contacteren.

Elke chirurgische ingreep brengt een risico op infectie met zich mee, zelfs indien deze werd uitgevoerd in de meest perfecte omstandigheden. Mogelijke signalen dienen steeds te worden gemeld aan onze kliniek, om de infectie zo goed mogelijk te kunnen opvolgen.

Na een face lift bestaat de kans dat u tijdelijk gevoelsverlies of gevoelsvermindering in de huid van de behandelde zone heeft. Deze gevoelsstoornis is bijna altijd van tijdelijke aard.

In bepaalde gevallen genezen de littekens van een halslift niet snel. Mogelijke oorzaak hiervan is het feit dat u rookt. Om wondproblemen na een facelift te vermijden raden we aan om zeker 6 weken vóór de ingreep en 6 weken na de ingreep te STOPPEN MET ROKEN. Roken vernauwt de bloedvaten, wat leidt tot slechtere of vertraagde genezing.

Gelaat: Prijs

Mini facelift (S-lift/MACS-lift) 3450 – 3920
incl. BTW
Mini facelift + bovenoogleden 4350
incl. BTW
Mini facelift + onderoogleden 4650
incl. BTW
Mini facelift + onder- en bovenoogleden 5250
incl. BTW
Halslift 2950
incl. BTW
Mini facelift + halslift 4950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + onder- en bovenoogleden 6950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + bovenste oogleden 5950
incl. BTW
Lipo hals (indien samen met facelift) 800
incl. BTW
Lokale/ algemene Anesthesie: te bespreken
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]