Home Prothesewissel – Vervangen borstprothesen
Sitemap

Evenals zoveel andere vrouwen zal ook jij vragen hebben over de prothesen die jaren terug geplaatst werden. In de loop der jaren werden veel verschillende soorten implantaten gebruikt.

Controle van borstprothesen

We raden je aan om je borstprothesen op regelmatige basis te laten checken en indien nodig te laten vervangen.

Een éénduidig antwoord omtrent de termijn waarop borstprothesen vervangen dienen te worden kunnen we helaas niet geven.

Momenteel raden we aan om borstimplantaten die ouder zijn dan 10 jaar te laten vervangen.

Uiteraard bestaat de kans dat je borstprothesen na 10 jaar nog intact zijn, maar omdat de prothesen onderhevig zijn aan slijtage, wordt aangeraden om de implantaten te laten vervangen.

De fabrikant van borstprothesen geeft 10 jaar garantie op de implantaten.

Voor de recentere borstprothesen wordt aangeraden om ze regelmatig te laten checken door middel van een echografie. Ook het advies van je gynaecoloog is hierbij van belang.

Om de staat van je borstprothesen te laten controleren zijn zowel MRI als echografie aangewezen.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Wanneer laat je je borstprothesen vervangen?

In volgende situaties is het raadzaam om je borstimplantaten te laten vervangen:

  • Indien je te kampen krijgt met ernstige kapselvorming. Door kapselvorming kan je borst harder, worden of zelfs veranderen van vorm. In een verder gevorderd stadium kan kapselvorming hinder en zelfs pijn meebrengen,
  • Als je oudere borstprothesen hebt,
  • Bij lekkende of gescheurde borstprothesen,
  • Indien je borsten minder stevig zijn na gewichtsverlies of zwangerschap,
  • Indien je grotere of liever kleinere prothesen wenst.

Contact opnemen als je pijn ondervindt

Indien je aanhoudend pijn ondervindt of je borsten van vorm veranderd zijn, raden wij je aan om een afspraak in onze kliniek te maken. Je klacht zal geëvalueerd worden en je zal advies krijgen over de verdere aanpak.

Om een betere diagnose te kunnen stellen raden wij aan om het resultaat van je echografie mee te brengen.

Verschillen met je eerste borstvergroting

Het vervangen van je borstimplantaten kan lichtjes verschillend zijn met je initiële borstvergroting:

Incisie

In principe zal onze plastisch chirurg de plaats van je oud litteken aanhouden om je borstprothesen te vervangen.

Positie implantaat

Ook wat betreft de positie van het implantaat geeft onze chirurg er de voorkeur aan om niets te wijzigen. Werden je borstimplantaten aanvankelijk onder de borstspier geplaatst, dan zullen je prothesen nu opnieuw onder de spier geplaatst worden. Indien je borstprothesen de eerste keer boven de spier geplaatst, dan zal dat bij je tweede ingreep ook het geval zijn.

Maat borstimplantaat

Indien je je borstprothesen laat vervangen, is het eenvoudig om dezelfde maat aan te houden.

Uiteraard kan je bij je tweede ingreep kiezen om grotere prothesen te laten plaatsen. Als er grotere prothesen gebruikt worden, zal je terug best wat hinder ondervinden de eerste dagen na je operatie.

Het laten plaatsen van kleinere prothesen dan je oude prothesen is best wat ingewikkelder, omdat dan de ‘pocket’ die gemaakt werd, verkleind dient te worden.

Indien je naast je prothesen ook kapselvorming dient te laten verwijderen, raden wij je aan om te gaan voor iets grotere prothesen. Het kapsel zal de gemaakte pocket iets vergroot hebben, zodat die extra ruimte dient te worden opgevuld.

Benieuwd waarom Kliniek BeauCare enkel met vrouwelijke chirurgen werkt?

Uit twee recente studies, uitgevoerd in Zweden en Canada, is gebleken dat het statistisch gezien beter is om door een vrouwelijke chirurg te worden geopereerd, dan door een mannelijke chirurg.

Het Zweeds wetenschappelijk onderzoek werd gevoerd over een tijdspanne van 14 jaar, waarbij er onderzoek werd gedaan bij 162 000 patiënten die een galblaasoperatie ondergingen. De kans op complicaties bij een vrouwelijke chirurgen lag kleiner dan bij de mannelijke chirurgen. Bij de vrouwelijke chirurgen werden de complicaties bovendien als minder ingrijpend ervaren.

Het Canadees wetenschappelijk onderzoek volgde meer dan 1 miljoen patiënten op, gedurende 25 jaar. In Canada kwam men eveneens tot de vaststelling dat patiënten van vrouwelijke chirurgen minder complicaties hebben.

Wat is hiertoe de reden? Volgens de wetenschappers zouden de vrouwelijke chirurgen meer tijd nemen voor hun ingrepen, zouden ze de opgelegde protocollen nauwgezetter volgen en zouden ze duidelijker communiceren met hun patiënten. Al deze redenen zouden resulteren in een hoogstaander operatieniveau. Dit zou leiden tot minder complicaties en zouden minder patiënten een hersteloperatie nodig hebben. Daar waar vroeger enkel mannelijke chirurgen aan de bak kwamen, hebben nu vrouwelijke chirurgen de voorkeur.

Bronnen: JAMA Surgery

Prijs prothesewissel – Prijs vervangen borstprothesen

Is het tijd om je borstprothesen te laten vervangen door nieuwe prothesen? Dan kan je hiertoe bij Kliniek BeauCare terecht aan een voordelige prijs.

In onze kliniek wordt immers geen meerprijs aangerekend voor het verwijderen van de oude borstprosthesen. Een prothesewissel komt aldus op dezelfde prijs neer dan een gewone borstvergroting.

Je mogelijkheden voor je prothesewissel dien je uiteraard eerst te bespreken tijdens een persoonlijke consultatie.

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's