Sitemap

Lipostructuur laat toe eigen vetweefsel te gebruiken voor rimpelbehandeling van diepere rimpels, lipvergroting, jukbeenophoging, correctie van ingevallen wangen en uitvlakken van oneffenheden.

Vroeger werden vetinjecties uitgevoerd met vetweefsel verkregen na eenvoudige liposuctie zonder voorbereiding van het vetweefsel. Hierbij werden zowel rode bloedcellen, dode vetcellen als bindweefsel in vaak grote hoeveelheden geinjecteerd. De resultaten van dergelijke techniek waren dan ook vaak teleurstellend. Hierbij zag men veel resorptie, littekenvorming of verharding van het geinjecteerde vet.

De nieuwe Coleman-techniek lipostructuur welke het vetweefsel opzuivert en voorbereidt voor injectie is daarentegen in staat in de meeste gevallen blijvende en goede resultaten te bekomen. Eigen vetweefsel is ideaal omdat het geen allergie of vreemdlichaamreactie kan opwekken, het betreft immers eigen weefsel. Eens de vetcellen na injectie aanslaan en overleven, geeft deze techniek een blijvende opvulling.

Lipostructuur: DE BEHANDELING

Een lipostructuur gebeurt onder plaatselijke verdoving en maakt gebruik van eigen vetweefsel dat via een insnede van enkele millimeter ter hoogte van de navel en met gebruik van speciale canulletjes kan worden afgenomen.

Het vetweefsel wordt vervolgens gecentrifugeerd om de levende vetcellen van rode bloedcellen te scheiden. Via andere speciale canulles kunnen deze zuivere vetcellen dan worden ingebracht in het weefsel van de lippen (lipvergroting) of onder diepe plooien, bijvoorbeeld de neus-lipplooien (deze lopen van de neus naar de mondhoeken).

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Een lichte over correctie is echter aangewezen omdat ongeveer 30 tot 50% van de ingespoten vetcellen verloren gaat in de eerste dagen na de injectie. Daarom kan het zijn dat een lipofilling nog eens dient herhaald te worden na drie maanden, maar in de meeste gevallen volstaat één procedure.

NA EEN LIPOFILLING

De Coleman – vetinjectie techniek geeft iets meer bloeduitstorting na de ingreep. Dit is voornamelijk de eerste dagen zichtbaar door iets meer zwelling en / of blauwe verkleuring van de huid.

Na een tiental dagen zijn deze bloeduitstortingen normaliter door het lichaam geresorbeerd.

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]