Home Esthetische en cosmetische tandheelkunde
Sitemap

Witte tandvullingen

Tandweefsel dat verloren is gegaan door slijtage of door een trauma, kan met een witte vulling gerestaureerd worden. Het resultaat is een onzichtbare reparatie voor een uitstekende esthetiek. Als er teveel weefsel verloren gegaan is en een witte vulling niet meer mogelijk is, kan de tandarts meestal nog een kroon plaatsen.

Endodontie – endodont – wortelkanaalvulling

Bij veel weefselverlies door trauma, maar ook bij barsten of breuken van de tand, kan de tandzenuw ontsteken en soms hevige tandpijn veroorzaken. Dan is een wortelkanaalbehandeling of endodontische behandeling aangewezen.

De tandarts zal de wortelkanalen dan vullen zodat deze hermetisch afgesloten zijn.
Nadien volgt de definitieve restauratie van de kroon van de tand, met een vulling of een prothetische voorziening.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Tandimplantaten – implantologie – implantoloog

Een tandimplantaat is een kunstwortel in titanium die geplaatst wordt in het kaakbot ter vervanging van de wortel van de tand. Tandimplantaten kunnen als anker gebruikt worden voor een kroon, een brug of een kunstgebit.

Tandimplantaten gaan de veroudering van het gelaat tegen omdat de resorptie van het kaakbot wordt afgeremd. Het plaatsen van een tandimplantaat is een relatief lichte ingreep onder een lokale verdoving en is zo goed als volledig pijnloos. Na een tweetal maanden is het tandimplantaat stevig ingegroeid in het kaakbot.

Na de integratie van het tandimplantaat kan een restauratie gemaakt worden. Dit kan een kroon, brug of klikprothese zijn.

Kroon en brugwerk/facetten en schildjes

Kronen en bruggen behoren tot de “vaste prothese”, ze worden vast gemaakt aan bestaande eigen tanden.

Kronen en bruggen bieden een oplossing wanneer één of meerdere tanden zijn aangetast en een gewone vulling niet meer mogelijk is. Kronen kunnen ook een esthetische oplossing zijn. Bij verkleurde tanden, misvormde tanden of tanden die scheef staan, kunnen tandkronen dan ook zorgen voor een stralende glimlach. Soms wordt ook geopteerd een tandimplantaat te plaatsen.

Vanuit esthetisch oogpunt zijn facetten of schildjes, een prachtige oplossing. We kunnen met facetten of schildjes een scheve tand maskeren, of spleetjes tussen de tanden wegwerken. Een facet bestaat uit een dun laagje porselein dat op de tand gekleefd wordt. Dit geeft een uitzonderlijk natuurlijk ogend eindresultaat. Porselein heeft ook de eigenschap nooit te verkleuren, dus de tanden blijven mooi wit.

Orthodontie – orthodontist

Orthodontie is het specialisme binnen de tandheelkunde dat zich bezig houdt met het verbeteren van de stand van de tanden.

Dit kan een correctie zijn van scheve tanden of van tanden die niet goed op elkaar aansluiten door middel van een beugel en/of blokjes. De orthodontist zorgt ervoor dat de tanden en kiezen mooi in één rij komen te staan en dat de kaken weer goed op elkaar passen. Vanuit esthetisch oogpunt is een glimlach met alle tanden mooi op één rij een aanzienlijke verbetering. Dit kan een belangrijk onderdeel zijn in het opkrikken van uw zelfvertrouwen.

Esthetiek staat voor uitstraling en een positieve uitstraling zorgt voor meer zelfvertrouwen.

We helpen u graag verder met informatie over orthodontie of een orthodontische behandeling.

Uitneembare prothese – kunstgebit

Het huidige kunstgebit is aangenamer dragen dan vroeger, door de nieuwere technieken die gebruikt worden bij het vervaardigen van een uitneembare prothese of kunstgebit. Toch kan een kunstgebit een zekere aanpassingsperiode vragen op het gebied van spreken en kauwen.

Esthetische tandheelkunde/ cosmetische tandheelkunde

De esthetische of cosmetische tandheelkunde houdt zich bezig met alle behandelingen die tot doel hebben u een stralende glimlach te bezorgen.

Tanden spelen een belangrijke rol bij de “look” en de “feel” van de patiënt. In de esthetische tandheelkunde zijn de stand, vorm en kleur van de tanden bepalende factoren om u een “big” smile te bezorgen. Er staan diverse mogelijkheden tot onze beschikking om tot een esthetisch prachtig resultaat te komen.

Om tanden te bleken of tanden witter te maken werken we met een op maat gemaakte bleachmal waarbij het bleachen van thuis uit kan gebeuren.  Cosmetische tandheelkunde bezorgt u een lach op trots op te zijn.

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]