Sitemap

Waarom een ooglidcorrectie?

De ogen zijn het meest expressieve element van ons gezicht; ze geven onze gemoedstoestand weer. Daarom is het voor veel mensen belangrijk om zo lang mogelijk een jonge en frisse blik te kunnen behouden.

De oorzaak van verslapping van de huid rond de oogleden ligt in het natuurlijke verouderingsproces van het lichaam, waardoor onder meer de elastische bindweefsels verminderen. Hierdoor raakt de huid haar strakheid en elasticiteit kwijt en raakt los van de onderlaag en gaat hangen.

Met het vorderen van de leeftijd wordt de ooglidhuid slapper en dunner, maar ook aanleg kan hierbij een rol spelen. Door het verslappen en dunner worden, kan bij boven- en onderoogleden een huidoverschot ontstaan.

ooglidcorrectie: Eerste Consultatie

Een ooglidcorrectie is maatwerk en de artsen van Kliniek BeauCare zullen de grootste zorg aan de dag brengen bij het corrigeren van de onvolkomenheden aan het ooglid.Hij zal dit doen zonder iets aan de uitdrukking te veranderen aangezien deze aan het gezicht de persoonlijkheid geeft en dus ook niet mag worden gewijzigd.

Tijdens een eerste gesprek met één van onze ervaren artsen worden zowel de voorals nadelen, de risico´s en de verwachtingen besproken. Ook zal de arts u enkele vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid, uw wensen en verwachtingen.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

ooglidcorrectie: De Behandeling / Ingreep

1. Bovenooglidcorrectie

Bij de bovenoogleden wordt huidoverschot zichtbaar door het overhangen van de huid. In het begin is er alleen een extra plooi zichtbaar, maar als het erger wordt kan de huid zelfs over de wimpers heen gaan hangen, waardoor het kijken bemoeilijkt wordt. Veel mensen met dit probleem hebben snel het gevoel van vermoeide ogen of moeten zelfs continu de wenkbrauwen optrekken om beter te kunnen zien.

De ingreep duurt ongeveer een uur en gebeurt onder plaatselijke verdoving. De chirurg tekent op het ooglid nauwkeurig hoeveel huid er verwijderd moet worden. Via een dun sneetje in een natuurlijke plooi boven het oog wordt het teveel aan huid weggehaald, alsook overtollig vet.

Tijdens de ingreep worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie gehecht. De littekentjes komen in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid te liggen, waardoor het nauwelijks merkbaar of zelfs onzichtbaar is.

2. Onderooglidcorrectie

Verdikkingen van de onderoogleden worden vaak ‘wallen’ genoemd en geven het gezicht een vermoeide, slecht uitgeslapen indruk. De meest voorkomende oorzaak van wallen is de plaatselijke aanwezigheid van overtollig vetweefsel. Rond het oog liggen meerdere vetpockets, die het oog in de oogkas beschermen. Sommige mensen hebben echter een familiaire aanleg voor een overmatige hoeveelheid vet in deze pockets. Dit vet kan gaan uitpullen in de oogleden en dat is soms al op jonge leeftijd zichtbaar.

Op oudere leeftijd kunnen ook normale hoeveelheden vet in de oogleden gaan uitpullen. Omdat dit vetweefsel vrij gemakkelijk vocht vasthoudt, kan de ernst van de wallen nogal eens wisselen. Voornamelijk ’s ochtends bij het opstaan en bij vermoeidheid kunnen de onderoogleden sterk zijn opgezwollen. Zijn de wallen erg fors of vaak gezwollen, dan bestaat op den duur het risico dat de huid van de oogleden wordt uitgerekt.

Ook hier gebeurt de ingreep onder lokale verdoving, maar wordt er in het algemeen minder huid verwijderd. Wanneer er ook sprake is van een teveel aan huid op de onderoogleden moet wel aan de buitenzijde gesneden worden; een sneetje vlak onder de wimperrand. Het teveel aan huid en vetweefsel wordt weggenomen en de wond wordt met dunne draad gehecht. De littekentjes komen onder de wimpers te liggen, maar er kan een klein litteken blijven, dat onzichtbaar wordt.

ooglidcorrectie: Na de behandeling

Na de ingreep kan u direct naar huis. Belangrijk is om de eerste dagen van tijd tot tijd een koud compres op de ogen te leggen. Zo worden zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk minder en na een week tot tien dagen zouden die volledig verdwenen zijn; een grote zonnebril als camouflage kan in de tussentijd heel nuttig zijn.

Eventuele hechtingen worden de 5de dag verwijderd, waarna opnieuw make-up gebruikt mag worden. Bij correctie van het bovenooglid kunt u gemiddeld na een dag weer contactlenzen dragen. Hier zijn de resultaten verbluffend. Bij correctie van het onderooglid kunt u gemiddeld na 1 week weer contactlenzen dragen en zijn de resultaten reeds zichtbaar na 3 weken.

Met dit overzicht willen wij u een eerste beschouwing geven over een ooglidcorrectie. Wij hopen u binnenkort persoonlijk te mogen ontmoeten om u met persoonsgericht advies van dienst te zijn.

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]