Chemische peeling

De huid is een dynamisch orgaan dat zichzelf continu vernieuwt door het afsterven van oude cellen aan de oppervlakte en de aangroei van nieuwe cellen uit de diepte.
De belangrijkste oorzaken van vroegtijdige en onnatuurlijke huidveroudering zijn (overmatige) blootstelling aan de zon en tabaksrook.

Vast staat dat door het ouder worden de cellen slecht beginnen te functioneren en de vernieuwing van de huid vertraagt. Onderhuids bindweefsel en doorbloeding nemen af, waardoor de huid verslapt en rimpels gevormd worden.

Peeling is een methode waarbij een chemisch product op de huid wordt aangebracht om zo een verjongend effect te verkrijgen. De chemische peeling heeft als resultaat dat de bovenste huidlaag wordt verwijderd en de cellen van de onderste huidlaag geactiveerd worden,door inwerking van het product, waardoor zo de elasticiteit en vitaliteit van de huid terugkeren. Rimpels worden op deze manier verzacht en verkleuringen weggewerkt. Het verjongingsproces wordt door de chemische peeling geactiveerd en zet zich nog lange tijd voort.

ER ZIJN VERSCHILLENDE PRODUCTEN MOGELIJK OM EEN CHEMISCHE PEELING UIT TE VOEREN:

Fruitzuur : oppervlakkige peeling
TCA-peeling (trichloorazijnzuur) : middelmatige peeling
Phenol : diepe peeling

Door de inwerking van de producten ontstaat er na de chemische peeling korstvorming van de huid. Het kan tot 1 week duren vooraleer de huid genezen is. Dit kan een invloed hebben op uw sociale contacten tijdens deze eerste week.

Absoluut noodzakelijk is wel dat na de ingreep gedurende 3 maanden een zonnebescherming wordt gebruikt om het risico op pigmentvlekken tot een minimum te beperken.