Home Voordelen Beaucare Brochures ingrepen Schaamlipverkleining (labiaplasty)
Sitemap

Vrouwen kunnen hinder ondervinden van het feit dat hun binnenste, ofwel kleine, schaamlippen verhoudingsgewijs groot zijn. In een aantal gevallen ondervinden vrouwen hiervan lichamelijke hinder of vinden zij dit esthetisch storend.

In deze gevallen is het mogelijk een schaamlipverkleining of labiaverkleining te laten uitvoeren.

Schaamlipverkleining: DE INGREEP

Bij de schaamlipverkleining, die meestal onder een lichte verdoving plaatsvindt, verwijdert de plastisch chirurg het overtollig weefsel.

Het wondje wordt gehecht met een oplosbare hechtdraad die achteraf niet hoeft te worden verwijderd. Ook zorgt de plastische chirurg voor een zigzag litteken, hierdoor blijft het litteken nadien soepel. De wonde geneest snel.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

SCHAAMLIPVERKLEINING: POST-operatieve zorgen

In het begin voelt de vagina pijnlijk aan, kan er zwelling zijn en kan er wat wondvocht uit de wonde treden. Het wordt afgeraden op de dag van de ingreep zelf met de wagen te rijden.

Omdat er in de schaamlippen veel bloedvaatjes zitten is de kans reëel dat er kleine bloeduitstortingen optreden, hetgeen zich manifesteert in blauw verkleuringen. Zitten en het gebruik van het toilet kunnen de eerste week pijnlijk zijn, evenals seksueel verkeer.

Goede verzorging van het wondgebied is gedurende de eerste dagen erg belangrijk. Daarom is het goed dat u na elk toiletbezoek de vagina even afspoelt met helder water. U draagt gedurende 14 dagen een inlegkruisje.

De littekentjes voelen al snel soepel aan en zijn moeilijk te zien.

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]