Home Facelift
Sitemap

Waarom facelift?

Naarmate je ouder wordt, zal je gelaat veranderingen ondergaan. De huid van je gelaat en hals zal uitzakken. Door het voortdurend samentrekken van de van de gelaats- en halsspieren zullen rimpels en plooien ontstaan en deze zullen ook steeds dieper worden. Op termijn zal de zwaartekracht je huid en het onderliggende vetweefsel doen uitzakken. Niet alleen je leeftijd maar ook je leefgewoonten (bv roken en zonnebaden) en erfelijke factoren spelen hierbij een rol.

Het gevolg van dit proces zal dan ook duidelijk zichtbaar zijn: het toenemen van fijne rimpels en het toenemen van de diepte van reeds aanwezige rimpels. Zo zullen er fronsrimpels ontstaan en zal er een plooi van je neus naar je lippen ontstaan. Ook de kaaklijn kan gaan uitzakken door het verplaatsen van het wangvet, de zogenaamde hamsterwangen. Je halslijn zal op termijn ook plooien vertonen.

In de beginfase van het verouderingsproces kan er gewerkt worden met inspuitingen met injectables: fillers op basis van hyaluronzuur of spierverslappers (Botuline Toxine). Deze behandelingen zullen de eerste tekenen van veroudering maskeren, maar zullen de oorzaak niet aanpakken. Hiermee kan een facelift worden uitgesteld.

Een facelift zal het verouderingseffect en de oorzaak aanpakken. Dit is de reden waarom een facelift het meest efficiënt werkt. Het huidoverschot zal worden verwijderd en de huid zal worden aangespannen.

Het verzakte weefsel zal worden gelift naar zijn originele plaats. Door deze correcties bekom je een jeugdigere en frissere look. Helaas zal een facelift niet een blijvend effect hebben omdat het verouderingsproces blijft doorgaan.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Ervaring en gevoel voor esthetiek maken dat de plastisch chirurg zich specialiseert in facelifts. Kliniek BeauCare biedt topkwaliteit aan facelifts af! Onze ervaren plastisch chirurg zal een exacte hoeveelheid huid wegnemen, zodat je er strakker en toch nog natuurlijk uitziet. Het is immers een kwestie om de juiste balans tussen te veel en te weinig aanspanning van de huid te bekomen. Er zal steeds met de patiënt overlegd worden welk resultaat men wil bekomen.

Eerste consultatie

Iedere persoon en elke operatie zijn verschillend. Daarom zal onze plastisch chirurg met jou je wensen bespreken. Er zal worden besproken wat je stoort en welk type facelift hierbij aansluit. Hierbij bekijken we je volledige gelaat, met name voorhoofd, oogleden, wangvet, kaaklijn en hals. Het doel van een esthetische ingreep is steeds om een mooi en evenwichtig resultaat te bekomen. Desgewenst kan een facelift worden gecombineerd met een ooglidcorrectie en een liposculptuur van de hals.

Onze plastisch chirurg hecht veel belang aan overleg met jou, zodat je op basis van uitgebreide informatie een weloverwogen beslissing tot de geschikte behandeling en resultaat kan nemen.

Behandeling / Ingreep

Er bestaan verschillende types facelift: de klassieke facelift of full facelift, de MACSlift of mini facelift en de halslift.

1) Full facelift

Een full facelift gebeurt meestal onder algemene verdoving. Vanaf de haarlijn ter hoogte van de slapen wordt er een incisie gemaakt, via de natuurlijke plooi voor en achter het oor, naar het achterhoofd. Nadien kan de plastisch chirurg de huid losmaken van het onderhuidse bind- en spierweefsel (SMAS). Veel meer dan de huid zelf bepaalt de SMAS de uitwendig zichtbare verslapping.

Door het aantrekken van de SMAS in de richting van het oor en de haargrens zal je huid er veel strakker uitzien. Na het aantrekken van de SMAS zal het huidoverschot worden verwijderd en zal de huid worden gehecht, zonder spanning uit te oefenen. Het spanningloos hechten zal bijdragen tot een mooi litteken. Afhankelijk van de noodzaak zal de incisie al dan niet tot achter het oor gemaakt worden of tot in de haargrens (voor de behandeling van wangen, mondhoeken en neus-lippenplooi).

De hechtingen worden in verschillende lagen gemaakt, zodat de spankracht op de huid verdeeld wordt.

2) MACS lift (of mini-facelfit)

De MACS (Minimal Access Cranial Suspension) of mini-lift is een operatie die frequent wordt uitgevoerd, omdat ze minder ingrijpend is dan een full facelift. Deze techniek houdt in dat de doorgezakte weefsels via een minimale toegangsweg worden opgetrokken. Het is de bedoeling om door middel van een operatieve ingreep een harmonische en natuurlijke verjonging van het gelaat te bekomen.

Onze plastisch chirurg geeft er de voorkeur aan om de MACS lift onder lokale verdoving uit te voeren. Vaak wordt er in combinatie een licht sedatief (kalmerend) middel gegeven. Op deze manier wordt de behandeling op een rustige en aangename manier ervaren. Aan de voorzijde van de oorschelp wordt er een kleine incisie gemaakt, zodat met een speciale inwendige draad het doorgezakte weefsel wordt opgenomen en terug naar boven wordt bevestigd. Na controle op bloeding, snijdt onze plastisch chirurg de overtollige huid weg en hecht nadien de wonde.

In de meeste gevallen wordt er onder de huid een drain (afvoerbuisje) aangebracht. Nadien wordt de andere zijde van het gelaat behandeld. Dit resulteert in een mooi afgelijnde kaaklijn, een strakkere hals en worden de plooien naast de neus (nasolabiale plooien) aangetrokken.

3) Halslift

Hier wordt een insnede gemaakt tot achter het oor, evenals in de nekhaarlijn om een zo strak mogelijke halshuid te bekomen. In bepaalde gevallen wordt een sneetje gemaakt onder de kin om het onderhuidse vetweefsel te verwijderen en ook het onderhuidse bind- en spierweefsel aan te trekken.

Na de behandeling

Na de ingreep wordt het gelaat gereinigd en een verband aangebracht, dat minstens 24 uur moet blijven zitten. Meestal wordt langs beide zijden een drain geplaatst, om het overtollig wondvocht op te vangen. Deze drains worden 24 uur na de ingreep verwijderd. De hechtingen dienen 14 dagen na de operatie te worden verwijderd, in onze kliniek of bij uw huisarts, of volgens instructies van de plastische chirurg.

Resultaat

Het resultaat van de ingreep is 2 à 3 weken naderhand zichtbaar, maar het genezingsproces is dan nog niet afgerond. Je moet minstens 2 tot 3 maanden na de ingreep wachten om definitief te kunnen oordelen.

Een facelift zorgt ervoor dat de huid wordt aangetrokken, maar de rimpels van je gelaat, die ontstaan door de manier waarop je lacht en praat, zullen na je facelift niet verdwenen zijn. Deze rimpels bepalen je gelaatsexpressie en zullen altijd aanwezig blijven. Ook de fijne rimpels rond je mond en je oogleden zullen niet verdwijnen na een facelift. Hiertoe kunnen andere behandelingen gebeuren. Je dient je verwachtingen grondig te bespreken met onze chirurg. Je moet er ook rekening mee houden dat een facelift de tijd niet stopzet. Je gelaat zal nadien blijven veranderen en nieuwe tekenen van veroudering ondergaan.

Zoals elke andere chirurgische ingreep brengt ook een facelift risico’s met zich mee. Zo is het niet uit te sluiten dat er een nabloeding optreedt of er een infectie ontstaat. In zeldzame gevallen zal een gezichtszenuw tijdelijk uitgeschakeld zijn en tijdelijke verlammingsverschijnselen met zich meebrengen (bv. Een afhangende mondhoek of een ooglid dat niet meer volledig gesloten kan worden). Na een facelift kan je ook kleine plekjes met vochtophoping waarnemen of hardere stukken in het gelaat. Deze verdwijnen weer vanzelf of je kan opteren om ze te laten behandelen door een schoonheidsspecialiste.

Wij nodigen je uit om afspraak te maken in onze kliniek voor een persoonlijk gesprek.

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]