Home Ingrepen Siliconen borsten
Sitemap

Kapselvorming bij ‘siliconen borsten’

De zogenaamde ‘siliconen borsten’ worden zeer snel als iets van zichzelf ervaren. Toch reageert het menselijk lichaam op de plaatsing van borstimplantaten of siliconen borsten. De siliconen lokken namelijk kapselvorming uit, of de vorming van een bindweefsellaagje rond het implantaat. Dit is een natuurlijke afweer van het lichaam tegen elk lichaamsvreemd voorwerp.

Om nog onduidelijke redenen kan dit kapsel echter dikker worden en samentrekken. U zal dan merken dat de grootte en de vorm van de borst verandert. De borst voelt minder soepel, zelfs hard aan.

Kapselvorming kan dus een reden zijn om het kapsel na enige tijd heelkundig te verwijderen en indien nodig het implantaat te vervangen.

Dus een glad implantaat met siliconengel, dat onder de klier is geplaatst, heeft een grotere kans op kapselcontractuur dan zijn getextureerde variant. Ook hebt u bij een glad implantaat een grotere kans dat het implantaat niet goed op zijn ingebrachte plaats blijft zitten.

Anderzijds is de kans op kapselvorming iets groter bij vloeibare siliconen borsten dan bij met een cohesieve gel gevulde siliconen prothesen.

U loopt dus het minst risico op pijnlijke kapselvorming met geruwde siliconen gevuld met een cohesieve gel. Dit is dan ook het type borstvergroting dat Kliniek Beaucare verkiest.

Borstvergroting met siliconen prothesen: foto’s voor en na

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Borstimplantaten

Bekijk hier de foto’s van borstimplantaten

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's