Home Je borstimplantaten controleren en vervangen
Sitemap

Als je vroeger borstimplantaten hebt laten plaatsen, vraag je je terecht af hoe lang ze meegaan. Kliniek BeauCare raad je aan om je borstimplantaten om de 10 jaar te vervangen. Aarzel echter niet om al eerder een controle aan te vragen als je pijn voelt.

Wacht geen 10 jaar met het laten controleren van je borstprothesen

De laatste decennia zijn er veel verschillende soorten prothesen gebruikt voor borstvergrotingen. Er is dan ook geen eenduidig antwoord op de vraag hoe lang ze zullen meegaan en, vooral, wanneer het beste moment is om je borstimplantaten te vervangen.

Hoewel het mogelijk is dat borstimplantaten van 10 jaar of ouder nog intact zijn, raden de meeste volksgezondheidsinstanties een periodieke controle aan om te zien of het nodig is om de borstimplantaten te vervangen.

Met wie moet je overleggen voordat je je borstimplantaten vervangt?

Onze fabrikant van borstprothesen geven 10 jaar garantie. Wanneer het einde van deze periode nadert, kan je een afspraak maken bij Kliniek BeauCare of bij je gynaecoloog om je borstimplantaten te laten controleren.

Een echografie of magnetische resonantie (MRI-type onderzoek van de borst) controleert de integriteit, controleert of er geen lekken of misvormingen zijn en of er geen tekenen zijn van ontsteking of andere problemen met je borstimplantate.

Borstimplantaten vervangen in geval van pijn

Als je voortdurend pijn hebt in je borsten of als de vorm van je borsten veranderd is, raden we je aan je gynaecoloog te raadplegen en naar de kliniek te komen voor een consultatie. Een van onze chirurgen zal samen met jou de situatie beoordelen en je het best mogelijke advies geven over de verschillende beschikbare oplossingen, zodat je indien nodig een vervanging van borstprothesen kan plannen.

Meer informatie over het vervangen van borstprothesen in geval van pijn

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Andere redenen om borstimplantaten te controleren

Als een van de volgende situaties zich voordoet, is het belangrijk om je borstimplantaten te laten vervangen:

  • als je last hebt van kapselvorming, waardoor je borsten hard worden of van vorm veranderen. In een vergevorderd stadium is kapselvorming pijnlijk en lastig,
  • als een van je borstimplantaten lekt of gescheurd is,
  • als je borsten minder stevig zijn, bijvoorbeeld na gewichtsverlies of zwangerschap,
  • als je de cupmaat van je borsten wilt vergroten of verkleinen.

Vervanging macro getextureerde borstprothesen

Borstimplantaten met macro texturatie worden al enkele jaren niet meer aangeboden door onze kliniek. Wij raden u aan om uw borstimplantaten te laten controleren als u hier tijdens uw laatste operatie voor hebt gekozen.

Verschillende onderzoeken lijken een verband te leggen tussen borstimplantaten met een macro texturatie en verschillende gezondheidsproblemen, zoals het optreden van anaplastisch grootcellig lymfoom (ALCL), een zeldzame vorm van kanker van het lymfestelsel.

Net als onze kliniek voor cosmetische chirurgie, hebben sommige landen wettelijke maatregelen genomen tegen het gebruik van borstimplantaten met een macro texturatie.

Zijn nieuwe levenslange borstimplantaten mogelijk?

Bij Kliniek BeauCare hebben we besloten geen risico’s te nemen met uw gezondheid. Daarom geven we de voorkeur aan een wetenschappelijk gevalideerde garantie van 10 jaar voor het vervangen van uw borstimplantaten.

Sommige fabrikanten van borstimplantaten hebben nu genoeg vertrouwen in de levensduur van hun producten om ze voor te stellen als levenslange borstimplantaten.

Dat gezegd zijnde, is er vandaag de dag geen garantie dat deze borstimplantaten levenslang houdbaar zijn. In feite zijn ze nog te nieuw voor de wetenschap om over de nodige kennis achteraf te beschikken om een dergelijke bewering te doen.

Daarom raden we aan om alle borstimplantaten vanaf de leeftijd van 10 jaar te laten controleren.

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW

Een afspraak maken bij Kliniek BeauCare in Brussel voor Botox® injecties

Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]