Home Ingrepen Siliconen prothesen
Sitemap

Soorten siliconen prothesen

Borstimplantaten bestaan er in alle maten en gewichten. Alle omhulsels zijn gemaakt van siliconen. Ze kunnen echter verschillen in vorm, maat, oppervlak en vulling. Hieronder vind je verdere informatie over de voornaamste soorten prothesen, hun respectievelijke voor- en nadelen en onze voorkeuren.

VULLING VAN DE SILICONEN PROTHESEN
SILICONEN PROTHESEN MET VLOEIBARE GEL

Voor borstvergroting zijn siliconen prothesen met vloeibare gel het oudste type borstimplantaten. Deze prothesen voelen het soepelst en meest natuurlijk aan. Doordat de gel in rechtopstaande positie onderaan komt te zitten, ziet het implantaat er eerder druppelvormig uit. Dit resulteert is een natuurlijke look.

Scheurtjes en lekken zijn echter het grootste risico bij een borstvergroting met vloeibare siliconengel. Indien er scheurtjes ontstaan in siliconen prothesen met vloeibare gel, dan komt de vloeistof makkelijk vrij en is ze moeilijk te verwijderen.

Dit is de reden waarom siliconen prothesen met vloeibare gel niet meer worden aangeraden.

SILICONEN PROTHESEN MET COHESIEVE OF VASTE GEL

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van vaste of cohesieve siliconengel in borstprothesen. De vaste of cohesieve siliconen gel voelt amper steviger aan dan de vloeibare gel en wordt dan ook heel vaak gebruikt. De siliconen gel heeft bijna dezelfde eigenschappen als het borstweefsel. Door de eigenschappen van de cohesieve siliconen wordt de vorm, de veerkracht en de contour van de natuurlijke borsten bereikt. Daardoor voelen de cohesieve siliconen net zo natuurlijk aan als de prothesen met vloeibare siliconengel.

The BeauCare quality
  • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
  • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
  • Garantie Award Kliniek BeauCare

Lekken zijn uitgesloten bij cohesieve siliconen prothesen, zelfs na eventuele scheurtjes in het omhulsel van het borstimplantaat. Dit komt omdat de siliconen niet vloeibaar zijn.

Wel kunnen de cohesieve siliconen scheuren, een zogenaamde ruptuur. Indien er een ruptuur ontstaat dan zal je dat meestal niet direct opmerken, omdat er geen vloeistof kan weglekken. Om eventuele scheuren op te sporen kan je een echografie laten uitvoeren.

SILICONEN PROTHESEN MET FYSIOLOGISCHE ZOUTOPLOSSING

De prothese gevuld met een fysiologische zoutoplossing was zeer populair in de jaren negentig. Dit als gevolg van de ophef rond de siliconen prothesen. Dit type prothese wordt pas in het lichaam zelf gevuld met zout water. De vloeistof wordt via een slangetje ingebracht en het implantaat wordt afgesloten met een ventieltje. Hierdoor kunnen de prothesen via een kleinere incisie in het lichaam gebracht worden.

Bij eventueel lekken wordt de vloeistof door het lichaam afgevoerd. Door de afsluiting met een ventieltje komt lekkage echter vaker voor dan bij andere borstprothesen, wat kan resulteren in asymmetrie van de borsten.

Bovendien voelen siliconen prothesen met fysiologische zoutoplossing onnatuurlijk aan en kunnen ze klotsen. Deze prothesen zijn bijna steeds gladwandig, wat een hoger risico op kapselvorming met zich meebrengt. De levensduur van deze prothesen bedraagt 7 à 10 jaar.

Gezien al deze nadelen raden wij siliconen prothesen met fysiologisch zoutwater dan ook ten stelligste af.

Vorm van de siliconen prothesen

Ronde borstimplantaten

Onze chirurgen geven de voorkeur aan ronde borstprothesen. Ronde siliconen prothesen zijn ideaal voor vrouwen met reeds lichtjes uitgezakte borsten. Het volume zit dan automatisch al meer onderin de borst. Een ronde prothese vangt dan het tekort op bovenaan de borst en geeft mooie, natuurlijke resultaten.

Bij een staande positie wordt de ronde prothese eerder druppelvormig. Dit effect wordt nog versterkt door een submusculaire plaatsing van het borstimplantaat. De ronde prothese wordt afgeraden bij vrouwen met een dunne huid en weinig borstweefsel.

Anatomische borstimplantaten

Dit type borstimplantaat geeft iets minder vulling bovenaan de borst, wat vooral bij een grotere borstvergroting een zeer natuurlijk resultaat oplevert.

Voor de plaatsing van deze borstimplantaten, moet er echter een grotere incisie gemaakt worden, wat een groter litteken met zich meebrengt. Bovendien hebben de druppelvormige implantaten soms de neiging te gaan draaien.

Oppervlak van de siliconen prothesen

Elk implantaat wordt omgeven door een siliconenenvelop, die glad of ruw kan zijn.

Gladde borstprothese

Oorspronkelijk waren de siliconen prothesen glad. Bij deze prothesen treedt er echter meer kapselvorming op. Onze plastisch chirurgen gebruiken dus enkel borstimplantaten met een geruwd oppervlak.

Ruwe borstprothese

Met een geruwde prothese loopt u slechts 2 tot 3% risico op kapselvorming. Een kapselcontractie is een samentrekking van het bindweefsellaagje rondom het implantaat. Bovendien beperkt een ruw oppervlak de kans op het ronddraaien van een borstimplantaat. Vandaag worden enkel prothesen met een micro texturatie aangewend.

Siliconen prothesen: foto’s voor en na

Soorten siliconen prothesen

Soorten siliconen prothesen

Soorten siliconen prothesen

Soorten siliconen prothesen

Bekijk hier de foto’s van siliconen prothesen

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]