Rimpelbehandeling door injecties

Onze mimiek laat met het verstrijken van de jaren zijn sporen na op het gelaat. Zo ontstaan rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes rond de ogen en fronsrimpels tussen de wenkbrauwen. Dit ten gevolge van een veelvuldig samentrekken van de gelaatspieren.

Om deze rimpels te behandelen kan men de onderhuidse spiertjes met een product gaan inspuiten. Dit product vermindert de overactiviteit van de spieren. Het is een product dat een verlamming van de spier veroorzaakt. In minimale hoeveelheden toegediend, heeft het product een zeer lokale werking waardoor de aangezichtspieren plaatselijk ontspannen en de rimpels daardoor verdwijnen.

De huid zal er na de behandeling gladder en jonger uitzien. De injecties tasten de natuurlijke mimiek niet aan. Het effect van de behandeling uit zich na drie tot vijf dagen en duurt ongeveer drie tot zes maanden. Dit varieert van persoon tot persoon. Na een drietal keer behandelen is verdere injectie meestal overbodig omdat men het gebruik van deze spieren in de gewone mimiek heeft afgeleerd.

Het product wordt toegediend met een klein naaldje rechtstreeks in de te behandelen spier en vereist geen verdoving. Dit kan eenvoudig gebeuren op de raadpleging en laat geen hinderlijke sporen na. Men zou bij wijze van spreken tijdens een middagpauze kunnen behandeld worden en nadien z’n activiteiten gewoon verder zetten.

Producten voor rimpelbehandeling worden al jarenlang veilig gebruikt door artsen, zonder dat er bijwerkingen optreden. In zeer zeldzame gevallen kan een hangend ooglid (of afhangende mondhoek) voorkomen. Dit is van voorbijgaande aard en verdwijnt spontaan na één of twee weken.