Home Voordelen Beaucare Brochures ingrepen Opvullen van rimpels met fillers / rimpelvuller / Injectables
Sitemap

Het verouderingsproces van ons gelaat

Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam gedurig. Niemand ontsnapt hieraan, hoe goed je genen ook mogen zijn. Dit heeft invloed op onze fysieke activiteiten, hoe we ons voelen en uiteraard ook op ons uiterlijk. Ook ons gelaat gaat een verouderingsproces door.

Waardoor verandert ons gezicht?

De kwaliteit van onze huid neemt stelselmatig af, ze droogt sneller uit en het proces van celvernieuwing vertraagt, met name de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid neemt af. Hyaluronzuur is een stof die van nature aanwezig is in onze huid en die zorgt voor een optimale celregulatie. Hyaluronzuur trekt water aan en zorgt hierdoor voor de hydratatie van je huid.

 • De kwaliteit van onze huid neemt stelselmatig af, ze droogt sneller uit en het proces van celvernieuwing vertraagt, met name de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid neemt af. Hyaluronzuur is een stof die van nature aanwezig is in onze huid en die zorgt voor een optimale celregulatie. Hyaluronzuur trekt water aan en zorgt hierdoor voor de hydratatie van je huid.
 • Het onderhuidse volume vermindert ook geleidelijk aan. Zowel je botstructuren als je vetweefsels nemen in volume af, zodat je huid minder ondersteunt wordt. Ook onze lippen zullen minder volumineus worden.
 • Je spieractiviteit en spierspanning nemen eveneens af.

 

Wegens al deze wijzigingen ontstaan er rimpels en plooien in je gezicht. Kan je deze ouderdomsverschijnselen voorkomen?

Door een gezonde levensstijl te hanteren en goede eetgewoontes kunnen het verouderingsproces wel enigszins beïnvloeden. Hierbij denken we aan:

 • UV stralen beperken
 • Niet roken
 • Stress vermijden
 • Vervuiling mijden
 • Veel verse groenten en fruit eten
 • Voldoende water drinken

Mogelijke behandelingen met fillers

Je kan dit verouderingsproces enigszins tegengaan door middel van een rimpelopvulling, met zogenaamde fillers. Er zijn veel toepassingsmogelijkheden voor de fillers, bij voorbeeld:

 • Behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes, denkrimpels, rimpeltjes rond de mond …
 • Diepe neus-lippen-plooi, afhangende mondhoeken
 • Vollere lippen
 • Vergroten van jukbeenderen, kin, voorhoofd
 • Overige gezichtscorrecties (liquid facelift)

Natuurlijke stoffen (zoals rimpelvuller of injectable)

Bij het ontstaan van rimpels zien we meestal een tekort aan hyaluronzuur in de middenlaag van de huid. Deze bevat naast o.a. collageenvezels ook een stof waarin zich hyaluronzuur bevindt. Hyaluronzuur is van nature aanwezig in ons lichaam, met name in onze huid en heeft als eigenschap om vocht vast te houden om te zorgen voor de nodige hydratatie.

Door hyaluronzuur te injecteren ter hoogte van de rimpel, kan men deze bij wijze van spreken opvullen. Aangezien deze stof ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt, geven deze producten weinig of geen reactie. Het nadeel is wel dat ze ook door het lichaam worden afgebroken en de rimpelvuller dus mogelijk moet herhaald worden. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld bedraagt deze periode zes tot twaalf maanden.

Injecties met eigen vet

Een andere mogelijkheid onder de natuurlijke stoffen is het injecteren van lichaamseigen vet. Dit vet wordt op een andere plaats in het lichaam weggezogen, meestal ter hoogte van de buik en als vulmiddel teruggeplaatst in de rimpel. Dit proces wordt lipostructuur genoemd. Deze ingreep gebeurt meestal in 2 of 3 fasen aangezien 60% van het vet opnieuw door het lichaam wordt afgebroken. De periode tussen de twee ingrepen bedraagt ongeveer 3 to 6 weken.

Het resultaat is direct zichtbaar. De behandeling duurt 30 tot 45 minuten en vereist geen speciale voorbereiding. Verdoving is meestal niet nodig.

Nadien is de huid gedurende enkele uren enigszins gezwollen en rood. De meeste mensen gaan de volgende dag weer aan het werk. In een enkel geval treedt er een blauwe plek op, die na een paar dagen verdwenen is. Deze is goed te camoufleren.

Voor een optimaal resultaat dienen injecties soms één of meerder malen herhaald te worden. Het nadeel van deze techniek is dat het eigen vet resorbeert en vaak assymetrisch resultaat geeft. Je kan ook maar een beperkt volumeverschil creëren. Kliniek BeauCare voert om deze redenen geen injecties met eigen vet uit.

The BeauCare quality
 • 1 jaar waarborg op ingreep Kliniek BeauCare
 • 10 jaar waarborg borstimplantaten Kliniek BeauCare
 • Garantie Award Kliniek BeauCare

Natuurlijke rimpelbehandeling door injecties met hyaluronzuur

Er bestaan verschillende types hyaluronzuur. Afhankelijk van de behoefte van de patiënt kan er geopteerd worden voor een bepaalde concentratie en densiteit. Het product wordt met een micro-canule ingespoten in de huid. Geleidelijk aan zal het product zich mengen met het hyaluron dat van nature aanwezig is in de dermis en zo zijn effect versterken. Natuurlijk hyaluronzuur is oplosbaar. Dit heeft als voordeel dat het gelaat zijn mimiek en natuurlijke uitdrukking behoudt.

Natuurlijke behandeling van volume van het gelaat door injectie met hyaluronzuur

Meerdere zones van het gelaat kunnen worden behandeld. Onze chirurg zal het type van hyaluronzuur bepalen afhankelijk van de te behandelen zone: – omlijning van de lippen en lipvergroting – om de neus-lippenplooi op te vullen – om het volume ter hoogte van de jukbeenderen op te vullen en de huid te verstrakken – om een teruggetrokken kin te corrigeren – om de gelaatsvorm te corrigeren.

Niet-natuurlijke stoffen

Injecties met siliconen en andere niet-natuurlijke fillers worden bij Kliniek Beaucare niet toegepast.

De plastisch chirurgen in Kliniek BeauCare kiezen graag samen met u de meest aangewezen rimpelvuller of filler.

Spierontspanner (op basis van Botuline toxine) en filler rimpelvuller (op basis van hyaluronzuur): Prijs

Hyaluronzuur injectie 0,5 cc 220
incl. BTW
Hyaluronzuur injectie 1 cc 350
incl. BTW
Botuline toxine eerste zone 130
incl. BTW
Botuline toxine tweede extra zone 120
incl. BTW
Botuline toxine derde extra zone 110
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]